Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sljedeći vikend s Hajdukom u Polači

Autor: Šime Ćurko

15.02.2010. 23:00
Sljedeći vikend s Hajdukom u Polači

Foto: Adam VIDAS



Iz Splita su nam to potvrdili i još je samo potreban dogovor oko toga hoćemo li igrati u subotu ili nedjelju – zadovoljno će Josip Bajlo, sportski direktor
Nakon duže vremena nogometaši Zadra konačno su dogovorili jednu jaču trening utakmicu.
– Sljedeći vikend igrat ćemo s Hajdukom u Polači. Iz Splita su nam to potvrdili i još je samo potreban dogovor oko toga hoćemo li igrati u subotu ili nedjelju – zadovoljno će Josip Bajlo, sportski direktor prvoligaša sa Stanova. Bit će to pravi test Zadranima nakon što je početak Prve HNL s 20. pomaknut na 27. veljače. Zadar i Hajduk dugo su godina imali praksu odigravanja prijateljskih utakmica između dvije (polu)sezone, no s vremenom je i ta tradicija nestala. Sada se, eto, stare navike vraćaju.
Kad je riječ o deset utakmica koje su Zadrani na pripremama već odigrali Bajlo kaže da je uglavnom zadovoljan.
– U Solinu smo u subotu odigrali jako dobru utakmicu, bilo je mnogo bolje od onoga što smo pokazali protiv Junaka i Splita. Najveći je problem što momčad još uvijek ne drži isti ritam svih 90 minuta i iz situacije dominacije na terenu brzo padne u podređeni položaj. S obzirom da smo do sada igrali uglavnom s drugoligaškima protivnicima oni to nisu znali kazniti, ali kad budemo igrali s prvoligašima bit će mnogo teže.
Zadar u nastavak sezone ulazi igrački oslabljen.
– Hendikepirani jesmo, ali nadam se da odlasci nekoliko igrača koji su bili u prvih 11 neće imati utjecaj na rezultat. Igrači koji su došli ove zime nemaju previše prvoligaškog iskustva, no iz utakmice u utakmicu pokazuju napredak. Moguće je da će biti oscilacija u njihovoj igri, ali je najvažnije te probleme svesti na najmanju moguću razinu.
Igrali mladi ili stari(ji) Bajlo od Zebićeve momčadi očekuje samo jedno.
– Ostanak u ligi. Prema sadašnjim propozicijama ispadaju tri momčadi, premda se kod nas zaista nikad ne zna što će biti kad sezona završi. Kako god bilo vjerujem da ova momčad može izboriti ostanak i biti barem četiri mjesta udaljena od 16. pozicije.


Dres za Fahrudina Šehića


Početak trening utakmice juniora Zadra i kombiniranog sastava Krajišnika iz Velike Kladuše obilježila je mala svečanost na pomoćnom igralištu na Stanovima. Josip Bajlo, sportski direktor Zadra, uručio je Fahrudinu Šehiću, nekadašnjem (1991.-1999.) vrataru Zadra klupski dres. Šehić je danas trener vratara u Krajišniku, momčadi koja se natječe u Federalnoj ligi BiH. Na Stanovima je Šehić ostavio veliki trag i jedan je od najboljih igrača koji su nosili dres Zadra u posljednja dva desetljeća.