Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Većini projekata odobren samo dio traženog iznosa

Autor: Ante Rogić

15.02.2010. 23:00
Većini projekata odobren samo dio traženog iznosa

Foto: Adam VIDAS



Prema neslužbenim rezultatima Natječaja za studentske projekte, objavljenim jučer na stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru, i ove godine ćemo gledati Antičke dane, Ruske dane, Dane povijesti.
Naime, jučer je objavljen Prijedlog za raspodjelu sredstava Studentskog zbora za studentske projekte Povjerenstva za provedbu natječaja za financiranje studentskih programa, projekata i drugih studentskih aktivnosti 2010. godine. Službeni rezultati objavit će se nakon sjednice Senata, zakazane za 26. veljače, a u međuvremenu jučer objavljeni Prijedlog šalje se na sjednicu Skupštine Studentskog zbora zakazanu za 18. veljače. Ako bude odobren, službena verzija šalje se dalje na Senat i na stranicu Studentskog zbora od petka 19. veljače zajedno s ostalom dokumentacijom, što podrazumijeva kriterije, zapisnik Povjerenstva… Kada je riječ o društveno-kulturnim događanjima, kao što smo već naveli, i ove godine su odobrena sredstva za već tradicionalne Irske, Ruske, Antičke dane, Dane povijesti, Dane studentskog aktivizma, kao i Dane sociologije. Većini projekata odobren je samo dio traženog iznosa, dok je u potpunosti odbijeno financiranje projekta Studenti pri kraju studija organiziraju…, Etno dani “Dani indijske kulture”, kao i organizacija kulturne manifestacije “Podravsko-slavonske večeri”.
Psiholozi bi ove godine, barem kada je riječ o projektima prijavljenim na ovaj Natječaj, mogli najmanje putovati. U potpunosti je odbijeno financiranje putovanja na Sarajevske dane psihologije te na IX. međunarodnu Alpe-adria konferenciju psihologa. Prihvaćen je, pak, posjet Centru za poremećaj spavanja Vrapče u Zagrebu. Arheolozima su prihvaćeni troškovi puta na Student arheological conference Macedonia 2010., dok će troškove radionice snositi odjel, a troškove smještaja studenti nisu potraživali. Odobreni su i troškovi puta na stručno usavršavanje u Saloni i Splitu. U potpunosti su odobrena sredstava za odlazak na ovogodišnji Interliber.
Kad je riječ o časopisima i izdavačkoj djelatnosti tu su stvari najjasnije te su odobreni svi predloženi projekti, u nešto manjim iznosima od traženih. Odobrena su i sredstva za studentsku izložbu fotografija “Kontra” te web stranicu udruge studenata menadžmenta. Odobrena je većina istraživačkih i stručnih projekata te dijelom razne aktivnosti. Od udruga odbijeno je projekt Boćarskog kluba, dok je dijelom prihvaćen financijski plan udruga ExLibris i Aegee.


Sastav povjerenstva


Povjerenstvo za provedbu natječaja za financiranje studentskih programa, projekata i drugih studentskih aktivnosti 2010. godine djelovalo je u sastavu Stipan Dilber, Jelena Kupsjak, Zlatko Bukač, Stjepan Bačić, Ivan Gambiroža, Sven Marcelić i Adrijana Vidić. Povjerenstvo se sastalo 5. veljače te za predsjednicu Povjerenstva izabralo Jelenu Kupsjak, a za potpredsjednicu Adrijanu Vidić, prof.