Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Knežević i Slovenci nove zadarske uzdanice

15.02.2011. 23:00
Knežević i Slovenci nove  zadarske uzdanice


Uz nastupe  mlađih kategorija, posebice  juniorske u kojoj će drugu  godinu konkurirati Stipe  Filipi i Josip Miočić, Biciklistički klub Sveti Donat  u novoj se sezoni nada i  uspjesima novoformirane  seniorske momčadi. Žuti  dres kluba iz rodnog grada  obući će Ivan Knežević,  bivši vozač Loborike i  šibenske Fortice, dok će ostatak zadarskog sastava  činiti pet slovenskih biciklista.
– S Kneževićem smo sve  dogovorili, on je već izvadio  licenciju te je i službeno naš  vozač – potvrdio je Ivan  Krpina, tajnik i trener SV.  Donata, te nas upoznao kako je došlo do dogovora sa  Slovencima:
– U Sloveniji smo pronašli  sponzora voljnog financirati naše ovosezonske utrke,  međutim, njegov je uvjet  bio da u momčadi moramo  imati i Slovence. Kako smo  znali da u susjednoj državi  postoji nekoliko kvalitetnih  vozača koji nisu pronašli  mjesta u tamošnjim klubovima, odlučili smo se angažirati ih. I dalje se radi o  amaterskom biciklizmu, što  znači da oni neće dobivati  honorar od Sv. Donata, već  će samo voziti utrke pod  našim imenom – dodao je  Krpina.
Slovenci će tako trenirati  u Deželi, a žuti Donatov  dres oblačiti na nastupima  po Hrvatskoj i Sloveniji. Prva ovosezonska provjera  Kneževića i suvozače  očekuje početkom travnja  na 24. Memorijalu Zambelli, koji se tradicionalno  održava u Klani pored Rijeke.