Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Šolaja prodao kokain Smirčiću, Komač mu ustupio stan za dilanje

15.02.2011. 23:00
Šolaja prodao kokain Smirčiću,  Komač mu ustupio stan za dilanje


Zoranu Šolaji koji je na morskoj obali otoka Škarda pronašao oko kilogram kokaina sudi se zato što je 400 grama prodao Ivanu Smirčiću, a njemu zato što je kokain preprodao ovisnicima u Zadru. Mateju Komaču inkriminira se posjed “trave” i mješavine metadona te ustupanje stana za dilanje


Smirčić me zamolio da mu dopustim da kod  mene u stanu obavi nešto u  vezi s kokainom i ja sam na to  pristao. Poznajem ga cjeli  život pa sam mu napravio uslugu. Došao je s trojicom, Marinom, Tihom i Dokom, pa su  žlicom prebacivali kokain i vagali ga. Od Smirčića sam čuo  da je drogu Šolaja našao u  moru. Njega ne poznajem, ali  znam da na Istu pazi na neke  kuće – iznoseći svoju obranu  rekao je jučer Matej Komač,  kojemu se sudi zbog posjeda  droge zajedno s Ivanom  Smirčićem i Zoranom Šolajom koje optužba tereti za  preprodaju kilograma kokaina vrijednog oko pola milijuna kuna.
Komaču, koji se jedini brani  sa slobode i koji je jučer jedini  iznio svoju obranu te priznao  krivnju, policajci su u pretresu  stana pronašli 0,89 grama  “trave” i 2,20 grama mješavine  cedevite i metadona, no on je  pojasnio da je “travu” dobio  od Doka kojeg je poznavao s  fakulteta, dok je za mješavinu  Cedevite i metadona posvjedočio kako je ona  Smirčićeva.
– Konzumirao sam samo  marihuanu, a kokain sam probao samo jednom, taj dan kad  su kod mene u stanu prepakirali kokain – ispričao je  Komač sudskom vijeću kojim  predsjeda sudac Boris Radman. Dodao je kako zna da je  Smirčić na metadonima, a ispričao je i da je tog dana vidio  da su Marin i Smirčić  međusobno razmjenjivali novac. Na takav Komačev iskaz  burno je reagirao Smirčić ustvrdivši da “Komač laže”, a  uložio je primjedbu i na ostatak njegova iskaza. Kazao je  da je količina kokaina bila  manja, a za metadon je Komaču uzvratio protuoptužbom kazavši da je njegov te  da ga je i on koristio kao  terapiju. Za cijeli Komačev  iskaz Smirčić je ustvrdio da je  iskonstruiran te da je Komač  za takvu obranu dobio naputak od brata koji radi u  policiji.
Suđenje se nastavlja danas  u 13 sati kada bi i ostala  dvojica trebala iznijeti svoje  obrane.
 


Optužnica




Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva Zoranu šolaji koji je koncem 2009. godine pronašao oko kilogram kokanina na obali uz more na otoku Škarda na teret se stavlja da je od te količine 400 grama prodao Smirčiću koji mu je to platio 14 tisuća kuna i 900 eura.
– Smirčić je kokain potom preprodavao ovisnicima u Zadru, pa tako i u stanu trećeoptuženog Komača u ulici Sv. Vinka Paulskog, nakon čega je 8., odnosno 9. svibnja 2010. godine kod Smirčića pronađen ostatak novca zarađenog prodajom kokaina u iznosu od 2.300 kuna, 700 eura i 20 dolara te još i 22,80 grama kokaina, šest tableta ecstasyja – stoji u optužnici u kojoj se još navodi i da je kod Zorana Šolaje istoga dana pronađen ostatak od 601,21 grama kokaina, te 450 kuna zarađenih prodajom droge Smirčiću. Kod trećeopruženog Komača koji je za preprodaju Smirčiću ustupio svoj stan policajci su peonašli 0,89 grama marihuane i 2,20 grama mješavine metadona i cedevite.