Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadranima ukrali pamet

15.02.2011. 23:00
Zadranima  ukrali pamet


Male maškare na  vratima i najave za razne zabave pod maskama uvlače nas  lagano u karnevalski duh. U  tom duhu najviše želi živjeti  Poluotok.
U istom tom duhu, od jučer  tu više nema pameti jer su je  ukrali razbojnik i vještica,  spremili je u vreće i smiju nam  se s prozora u Ulici Špire  Brusine.
Tako je svoju umjetničku  karnevalsku instalaciju opisala Aida Bogdan, vlasnica  agencije za intelektualne usluge Acro, s čijeg prozora vise  lutke “kradljivice pameti”.
– Treba uživati u dogodovštinama, a ove lutke su tu  da razvesele nas i da nasmiju  ljude. Jer smijeh je jako zdrav.  Veselje i umjetnost se trebaju  prožimati kroz sve aktivnosti  svakodnevnog života – od hrane i pića do zabave i učenja.  Takav stav širimo među svim  ljudima koje susrećemo, rekla  je ova umjetnica veselog  duha.
Lutke razbojnika i vještice  Aida je kupila u Pragu, poznatom po izradi lutki i to je  kupila najveće lutke što je  našla. Inače, uživa u uređivanju prostora, izradi prigodnih  instalacija i to sve od prirodnih materijala. Kako kaže,  uvijek je to prigodno i različito, da se izbjegne dosada.
U razigranom karnevalskom raspoloženju Aida je  poručila Zadranima da nazdrave s čašom dobrog vina, da  ne preskaču ni iće, ni piće i da  uživaju u svakom danu.