Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Križevci idealni za prvu gostujuću pobjedu

15.02.2012. 23:00
Križevci idealni za prvu gostujuću pobjedu


Križevci su nam jako bitna utakmica, kojom možemo riješiti mnoge brige, pogotovo u svezi opstanka u ligi – kazao je Pešut


Pred košarkašima Sonik-Puntamike u subotu je bitno gostovanje u Križevcima. Šest kola prije kraja osnovnog dijela natjecanja u A-1 ligi bitno je skupiti što više bodova, a upravo Križevci su stanica na kojoj bi valjalo doći do pobjede, prvenstveno zbog rješavanja pitanja ostanka u ligi. Gostovanja ove sezone nikako ne leže Puntamičanima, međutim, ni u taboru Križevčana nije nimalo bajna situacija. Sa sedam poraza u nizu doveli su u pitanje prvoligaški ostanak iako su u sezonu krenuli kao jedni od favorita za ulazak u Ligu za prvaka, pogotovo nakon domaćih pobjeda nad Zadrom i Splitom. Sve u svemu, očekuje zelene iznimno teška utakmica u kojoj su bodovi od velike važnosti jednoj i drugoj momčadi. Bitan igrač u tom pokušaju Puntamičana sigurno će biti i Mario Pešut koji ove sezone vuče cijelu momčad s pozicije organizatora igre.
– Križevci su nam jako bitna utakmica, kojom možemo riješiti mnoge brige pogotovo u svezi opstanka u ligi. Kako je bitna nama mislim da je još bitnija i njima, jer su u velikom padu u posljednje vrijeme te će sigurno htjeti pošto-poto prekinuti taj negativan niz. Promijenili su trenera, umjesto Bujana im je stigao Rudolf Jugo koji ih je i uveo u A-1 ligu lanjske sezone te će na račun tog poznatog pozitivnog šoka biti očekivano borbeni i željni doći do te dugo čekane pobjede.
U prvom vašem ogledu u Jazinama utakmica je otišla u produžetak nakon kojeg ste izvojevali pobjedu. Tada su Križevčani imali puno snažniji roster nego što je to slučaj danas.
– Tada smo imali mnogo problema s njima, prvenstveno s njihovom pick igrom između Glavinića i Grgata. Nema im više Čolaka i Jurline koji je kod nas, no i dalje je ta osovina Glavinić-Grgat najopasnija te moramo jako dobro pripaziti da nam se ne bi taj dvojac razigrao. Naš zadatak je jasan, trebamo kao i u Zaboku krenuti od prve minute s mnogo energije i onda pokušati odigrati bez puno grešaka do kraja. U skoro svim gostovanjima ove sezone smo pokazali čak i na trenutke odličnu igru, no sve bi prosuli u posljednjim minutama.
Što se događa u tim posljednjim minutama na gostovanjima?
– Mnogo smo razgovarali kako bi došli do nekog zaključka i svjesni smo da trebamo biti puno koncentriraniji i energičniji u završnici utakmica. Dopuštali smo domaćinima da nam uzimaju napadačke skokove i tu treba tražiti rješenje. Potrebno je da budemo hladne glave kada utakmicu treba privesti kraju i to treba pripisati velikom našem neiskustvu. Uspjeli smo nadam se kroz ovih 10 slobodnih dana doći do poboljšanja na tom planu i optimistično gledamo prema suboti i gostovanju u Križevcima – na kraju će Pešut.


Bez Ramljaka i s uigranijim Drezgom




Roster zelenih bit će u Križevcima slabiji za u posljednje vrijeme ponajboljeg Puntamičanina, Tomislava Ramljaka. On je zaradio istegnuće prepona i neće ga biti dva tjedna na parketu.
– Idemo u Križevce hendikepirani, bez Ramljaka koji ima problema s preponama. On nam je jako bitan u našoj igri kao četvorka i bez njega smo bitno oslabljeni. S druge strane drugi su se uspjeli zaliječiti, a i veseli što je Drezga imao u ovoj stanci vremena da bolje upozna momčad i uklopi se u našu igru. S njim smo dobili puno u napadačkom dijelu što će nam itekako biti potrebno ako mislimo konačno slaviti u gostima.