Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Smirivanje senjske bure

15.02.2012. 23:00
Smirivanje senjske bure


U zaostaloj utakmici 14. kola Biograd je večeras (18.30 sati) domaćin Senju


Prošli vikend nisu odigrane dvije utakmice 14. kola Prve lige rukometaša. Jedan od ta dva dvoboja bio je i onaj između Biograda i Senja, koji se trebao igrati prošle subote. Na kraju je dogovoren novi termin, večeras u 18.30 sati.
– Željeli smo igrati u srijedu, ali nismo mogli zbog zauzetosti dvorane tako da nam je ostao samo četvrtak. S obzirom na to da smo već u subotu u Crikvenici jedan dan odmora više bi nam dobro došao – naglašava Zvonimir Petrović, trener Biograda koji je nakon devet godina ponovno na klupi biogradske momčadi. Preostalih 13 kola Biograd dočekuje na 12. mjestu sa devet bodova.
– Cilj je najmanje 11. mjesto s obzirom na to da iz lige ispadaju tri kluba. Znamo da neće biti lako, ali vjerujem ne i nemoguće. Nažalost, od onoga što smo moj pomoćnik Tomislav Šarić i ja planirali na pripremama ostvareno je svega 40 posto. Igrali smo samo tri utakmice, sve tri sa Zadrom. Željeli smo barem dvije utakmice s jačim protivnikom, ali to nismo realizirali. Zbog lošeg vremena otkazan je i Memorijalni turnir “Berislav Ivanišević”. Posljednjih dana isključili su i grijanje u dvorani…
Nije idealno ni s igračkim kadrom.
– Ivan Abramović se ozlijedio i on bi nam se trebao vratiti tijekom proljeća. Ivan Protega je odradio samo dva treninga kao i Ivan Lukežić tako da ne znam što od njih možemo očekivati. Njima treba dodati i Ivana Cotu i Kristijana Brkljaču, koji su otišli još prije kraja prvog dijela sezone tako da smo dosta oslabljeni. Na kraju smo ostali na onim igračima s kojima smo lani bili prvaci Druge lige.
Ne zvuči baš optimistično.
– Zvuči onako kako je u stvarnosti. No, koliko nam je poznato situacija ni u ostalim klubovima nije dobra. Naša je prednost ta što nam igrači ionako ne očekuju nikakav novac tako da se ne bojimo nezadovljstva u momčadi ili nečeg sličnog.
U prva četiri kola Biograd je triput domaćin.
– Pred nama je vjerojatno najvažniji dio sezone. Ako prva četiri kola dobro prođemo, bit će nam mnogo lakše. Atmosfera će sigurno biti još bolja, a za jednu amatersku momčad kakva je naša, to je itekako važno. Možda i presudno – zaključuje Petrović.


PRVA HRL




14. kolo: Medveščak NFD – Ivančica 45:22, Đakovo – Brod 39:33, Osijek – Umag 27:23, Vidovec BIOS – Moslavina 36:24, Mladi rudar – Dugo selo 27:28, Županja – Crikvenica. Danas: Biograd – Senj (18.30 sati).
Redoslijed: Vidovec BIOS 25, Medveščak NFD 22, Dugo Selo 18, Moslavina 17, Senj W. 16, Đakovo 14, Osijek 13, Županja, Mladi rudar 12, Umag, Crikvenica 11, Biograd 9, Ivančica 8, Brod 4