Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bibinjcima umjesto presude preotvaranje spisa i nastavak suđenja

Autor: Suzana Bandić

15.02.2013. 23:00
Bibinjcima umjesto presude preotvaranje spisa i nastavak suđenja

Foto: Sebastian GOVORČIN



Sutkinja Danijela Zubčić Poljak najavila je novo zakazivanje raspravnog ročišta nakon što je odgodila izricanje presude i preotvaranje spisa
Iako je optuženicima za razbojništvo, Karlu Sikiriću, Tomislavu Karabanu i Elvisu Mikuliću, bilo najavljeno izricanje presude, njihov spis je preotvoren, a sutkinja Danijela Zubčić Poljak najavila je novo zakazivanje raspravnog ročišta.
Trojicu Bibinjaca u ranim 20-im godinama tužiteljstvo tereti da su 23. listopada 2010. godine, oko dva sata u noći, kod pothodnika nedaleko Autobusnog kolodvora u Zadru presreli, napali i oborili na pod studenta iz Samobora Vladimira Gunjevića, kojem su potom odnijeli mobitel vrijedan 700-tinjak kuna. Mladići su se branili da je riječ o šali koju su smislili vidjevši Gunjevića samog u tim sitnim satima. Namjera im je, kazali su, bila uplašiti ga malo, a nikako ne opljačkati. Za mobitel, za koji ih tužiteljstvo tereti, drugooptuženi Karaban je kazao da ga je našao na podu i uzeo te da to nije smatrao kaznenim djelom, jer ga nije uzeo Gunjeviću već našao na podu. Nije, međutim, znao odgovoriti zašto mu ga nije vratio sve dok mu policija tri mjeseca kasnije nije pokucala na vrata, no ustvrdio je kako mu je taj mobitel cijelo vrijeme stajao u ladici noćnog ormarića te da ga nije koristio niti prodao trećoj osobi.
Ni jedan od trojice mladića, međutim, tijekom suđenja nije pokazao nimalo žaljenja zbog učinjenog, već su se od ulaska u sudnicu podsmjehivali zbog čega ih je raspravna sutkinja u nekoliko navrata opominjala.
Suđenje se nastavlja.