Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Govoriti jezikom ljubavi

Autor: Valentina Mlađen

15.02.2013. 23:00
Govoriti jezikom ljubavi

Foto: Marin GOSPIĆ



Ove pjesme s mirisom proljeća, u doslovnom i prenesenom značenju, te neizbježnošću ženskih suza, dočekale su svoje svitanje i iznjedrile na svjetlo dana jedno zaboravljeno vrijeme potvrdivši još jednom kako je život zbir ljubavi i boli – Elvira Katić
Književnica Mirjana Mrkela, koja se do sada potvrdila kao spisateljica priča, drama, romana i stihovima iz korpusa dječje književnosti, na Valentinovo se predstavila zbirkom pjesama “Ljubavni stihovi”. I dok su se Zadrani na Forumu još pripremali za puštanje više od dvije tisuće crvenih lampiona u zrak, u Arheološkom muzeju Zadar, gdje je održano ovo predstavljanje, deklamirala se ljubavna poezija.
Večer je započela šansonama Duška Nonkovića Buće, a zatim se Mirjana obratila brojnim posjetiteljima.
 – Posljednji put kada sam bila ovdje jedan čovjek rekao mi je da je znao osobu koja je govorila 16 svjetskih jezika. Kad sam došla kući pokušala sam ih nabrojati i to mi je išlo jako teško. Kažu da je i jezik ljubavi jedan od tih svjetskih jezika, a večeras ćemo govoriti o njoj, mislim da nam je to svima dobro poznata tema, rekla je Mrkela.
Kako je u svome radu Mrkela izuzetno posvećena djeci ne iznenađuje da su i ovom prilikom u predstavljanju važnu ulogu imala upravo djeca. Tako su učenici Osnovne škole Petra Preradovića imali priliku predstaviti se i s nekoliko svojih ljubavnih stihova.
Sedamdesetak pjesama objavljenih u zbirci nastalo je prije mnogo godina, a osim pjesama knjiga obuhvaća i recenziju književnoga kritičara Seada Begovića.
Tijekom promocije pročitan je i prikaz zbirke koji je napisala profesorica Elvira Katić.
– Ove pjesme s mirisom proljeća, u doslovnom i prenesenom značenju, te neizbježnošću ženskih suza, dočekale su svoje svitanje i iznjedrile na svjetlo dana jedno zaboravljeno vrijeme potvrdivši još jednom kako je život zbir ljubavi i boli, piše Katić.
U promociji je sudjelovala i violončelistica Lidija Ledinić te profesor Ivan Boško Habuš.