Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Karlović: Nestabilni smo, ali možemo do doigravanja

Autor: Viktor Bogut

15.02.2013. 23:00
Karlović: Nestabilni smo, ali možemo do doigravanja

Foto: Zvonko KUCELIN



Znali smo da imamo momčad koja je sklona oscilacijama, ali nadao sam se da će ih manje biti ove sezone – kazao je strateg Donata Denis Karlović


Nikako nije dobro stolnotenisačima Donata “sjeo” poraz u Splitu od momčadi koja vjerojatno neće moći zadržati prvoligaški status. Naime, u prvih devet utakmica Splićani su ostvarili samo jednu pobjedu, i to protiv daleko najslabije momčadi Trans Agrama. Od svih drugih sastava su manje više glatko izgubili, no onda im je za dizanje samopouzdanja odlično došlo gostovanje zadarskog Donata.
– Teško je objasniti što nam se dogodilo u toj utakmici. Nikako nismo smjeli izgubiti od Splita. No poznato je da smo nepredvidiva i nestabilna momčad. Možemo dobiti svakoga, ali sada smo dokazali da možemo od svakoga i izgubiti – kaže strateg zadarske momčadi Denis Karlović.
Igrači Donata su u Splitu vodili glatkih 3:1 i kada se očekivalo da će se ostvariti rutinska pobjeda, stigao je hladan tuš. Malo po malo domaćini su smanjivali vodstvo i u konačnici pobjedom Josipa Mustapića nad Tomislavom Marakovićem došli do velike pobjede.
– Znamo mi odigrati odlično od početka do kraja i to smo dokazali ove sezone, ali nažalost često nam se zna dogoditi, ili da krenemo odlično, povedemo pa podcijenimo protivnika i dopustimo preokret, ili da loše uđemo u utakmicu pa onda krenemo igrati. Znali smo da imamo momčad koja je sklona oscilacijama, ali nadao sam se da će ih manje biti ove sezone.
A nakon šoka Zadrani nemaju previše vremena za oporavak. Naime, danas ih čeka meč sezone i to u gostima kod Pule. Domaćin ima, kao i Donat, pet pobjeda i isto toliko poraza. No, Puljani su u prvom dijelu prvenstva slavili u Zadru s (pre)visokih 4:0. U slučaju poraza Donat će vjerojatno ostati bez doigravanja, što bi ipak bio znatan korak natrag u odnosu na prošlu sezonu kada su stolnotenisači zadarskog sastava uspjeli dohvatiti četvrto mjesto. Puljani bi, u slučaju pobjede, imali pobjedu više, i 2:0 u međusobnim susretima. Niti uspjeh u Puli ne bi garantirao plasman u doigravanje, ali bi u svakom slučaju Karlovićevi igrači ostali u igri.
– Mi svoju šansu imamo. Nismo zaboravili igrati preko noći, ali sigurno je da ćemo morati biti itekako bolji nego u prošloj utakmici – dodao je Karlović.
Raspored 8. kola: Pula – Donat (11), Dr. Časl – Olimpija, Kutina – Vodovod, Trans Agram – Libertas, Dr. Časl – Vodovod, Kutina – Olimpija, Zagreb – Libertas, Pula – Split.