Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Viduka: Spreman sam za Mujanovića

15.02.2014. 23:00
Viduka: Spreman sam za Mujanovića


Dva nastupa u Prvoj HNL, oba od prve minute, obje utakmice Zadar je igrao na Stanovima i pobijedio. Oba puta igralo se po teškom terenu na kojem se činilo da je više blata nego trave. Lani je protivnik bio Split (1:0), a ove sezone Osijek (3:1). Jednom je nasupio i u Kupu (Plitvica) i opet je Zadar pobijedio (5:0). Čovjek koji se uklapa u prve četiri rečenice ovog teksta je Roberto Viduka (18. siječnja 1995.), nakon Frane Čirjaka (23. lipnja 1995.) drugi najmlađi prvotimac prvoligaša sa Stanova. Odlaskom Marcela Heistera i Ivana Antona Vasilja Viduka je (p)ostao prva opcija za lijevi bok.
– Dobro je. Osijek je prošao, pobijedili smo i idemo dalje – rezimira Viduka koji je svoju priliku čekao, čekao i dočekao. Vasilj i Heister jedini su dijelili minute na lijevom boku, no ove zime obojica su krenuli u potragu za sretnijim destinacijama. No, Zadar je i bez njih dvojice našao rješenje.
– Očekivao sam još poneki nastup prošle sezone, iako sam znao da u Vasilju i Heisteru imam ozbiljnu konkurenciju. Kasnije je došao i Mirko Hrgović koji je također mogao zatvarati tu stranu. Ipak, nisam se predavao, uostalom mlad sam i nisam se previše zamarao s time kada ću početi igrati.
Viduka, je, dakako, ljevak, a lijeva je noga (i ruka) cijenjena u svakom (loptačkom) sportu.
– Kad je već svijet kreiran za dešnjake makar da mi ljevaci imamo neku prednost.
Viduka se sprema za dvoboje sa Goranom Mujanovićem, čovjekom s kojim bi se, izvede li Matjaž Kek očekivani sastav, mogao “sudarati” na boku.
– Neugodan igrač.
I više od toga. Kako je samo srušio Stuttgart u sudačkoj nadoknadi kvalifikacija za Europsku ligu. Još se sjećam radijskog prijenosa Željka Kesovije kojem je u tom trenutku “pukao” glas. Samo je ponavljao: Mujanović! Nego, kada smo kod rušenja favorita, može li Zadar srušiti Rijeku?
– Mi igrači i treneri vjerujemo da može.