Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Treščec: Znam da je u mene pucao Elvis

Autor: Suzana Bandić

15.03.2009. 23:00
Treščec: Znam da je u mene pucao Elvis

Foto: Vedran SITNICA



Osim Ane Treščec koja je samo čudom preživjela hitac u glavu, svjedočio je i njen izvanbračni suprug Tomislav Petković Srića koji je doveden iz pritvora i koji je stalno ponavljao da mu nije jasno zašto su mu optuženi pucali u ženu


Ne sjećam se točno što je bilo, ali hitac u mene nije ispalila Gorana Lukić, već Elvis Mirkov. Stvarno ne znam povod zbog kojeg su oni došli do mene i zašto je Elvis pucao. Tu sam noć spavala u dnevnoj sobi i televizija je još radila. Čula sam neko kucanje i kada sam prišla prozoru i otvorila ga, on mi je ispalio metak u glavu. Onesvijestila sam se – rekla je na Županijskom sudu u Zadru Ana Treščec (30) koju su 15. rujna hicem iz pištolja u glavu pokušali ubiti Gorana Lukić i Elvis Mirkov u njenoj obiteljskoj kući u Bibinjama.
Uz vidan napor, teško ozlijeđena Ana Treščec koja i danas trpi teške posljedice ranjavnja kada je trajno ostala bez oka i zapravo je samo čudom preživjela, dodala je kako je vidjela Goranu i Elvisa kada je otvorila prozor.
– On je bio do prozora, a ona malo dalje od njega. Oružje nisam vidjela, samo sam odmah osjetila hitac. Nisam vidjela da je Elvis pucao u mene, ali to znam. To sam kasnije saznala- rekla je Trečecova te u jednom trenutku počela jako plakati i tresti se, dodajući kako joj zdravstveno stanje i dalje nije u redu. Naglasila je kako i danas osjeća strah od Gorane Lukić i Elvisa Mirkova.
Ana Treščec je i prije priče o noći kad je ranjena, detaljno ispričala Sudskom vijeću kojim predsjeda Boris Radman kako se posvađala i potukla s Goranom Lukić, a povod svađi je bila pucnjava koja se dogodila nekoliko mjeseci ranije i spor tko je zbog toga zvao policiju.
Petkoviću nije jasno zašto su pucali u Anu
Osim njenog svjedočenja bilo je zanimljivo čuti i svjedočenje njenog izvanbračnog supruga Tomislava Petkovića Sriće (33) koji je doveden iz pritvora, jer mu se trenutačno na Županijskom sudu u Zadru sudi zbog droge.
– Nisam s njima bio u zavadi, ali oni su mi uništili život. Ne znam zašto i nije mi jasno! “Ubili” su mi ženu. Vidjeli ste ju kako izgleda. Goranu poznam iz viđenja kao konobaricu u kafiću gdje sam znao ponekad popiti kavu, a Elvisa znam bolje jer smo iz istog mjesta. Kupio sam od njega motocikl, a oni su jednom bili kod mene doma da sačinimo ugovor o kupoprodaji auta. Prema Elvisu i Gorani nemam nikakvih dugova, a ni Ana. Ana mi je jednom ispričala još dok mi je bila u posjeti u pritvoru da se posvađala s Goranom. Tražila je od policije da ju zaštiti, ali oni su je samo još više “pumpali”. Policija joj je govorila da će završiti tamo gdje sam i ja, u pritvoru – živo gestikulirajući uzbuđenim i pomalo nervoznim glasom pričao je Tomislav Petković.
Ana tražila policijsku zaštitu
Pojasnio je potom kako je Ana tražila policijsku zaštitu, jer su susjedi u mjestu pričali da Elvis ima pištolj, a to su i rekli policajcima.
– Zašto su oni Ani to napravili? Ne vidim povod! Ona više nije normalna osoba. Volio bih da kažu zašto su to učinili?! Neka nađu jedan razlog zašto su pucali u nju. Ja sam tu gdje jesam, ali ona s drogom nikad nije imala veze. Ako jest, onda ju je policija mogla uhavtiti u ovih 12 godina koliko živimo zajedno. Ako ima veze s drogom, a do sad ju nisu uhvatili, kakva je to policija?! Policija navodi da ja njoj “prepuštam” pola posla s drogom, a to nije točno. Ona nema veze – svjedočio je Petković dodajući kako mu je Ana nakon ranjavnja i oporavka prilikom posjete u pritvoru rekla kako je u nju pucao Elvis i kako je to stalno ponavljala, ali mu nikad nije uspjela ispričati potpuno povezanu i cjelovitu priču, jer to psihički nije u stanju.  
Na kraju je još među ostalim rekao kako je Ana tražila policijsku zaštitu, jer je imala pritisaka od strane Gorane i Elvisa.
Jučer je još svjedočio Tomislavov otac, Nedjeljko Petković (60) koji je našao Anu kako beživotno leži na podu. Potom je svjedočio Momir Stojanović (55) u čijem su se dvorištu Ana i Gorana potukle i koji ih je razdvajao i zbog toga zvao policiju, ali policajci, kako je rekao, na “višekratne pozive nisu došli na intervenciju”. A, Goranu i Elvisa je nazvao “smećem kojem jednom netko treba stati na kraj”. Za Elvisa je još rekao kako je “nasilna budala koja misli da može sve što hoće i izigrava šerifa”.
Svjedočila je i Ivana Lešić te vještak psihijatrijske struke dr. Davor Mayer, dok su roditelji Elvisa Mirkova iskoristili blagodat nesvjedočenja protiv svog sina.
Gorana Lukić i Elvis Mirkov imali su primjedbe na iskaze gotovo svih svjedoka optužujući ih da lažu.
Suđenje se nastavlja u utorak.