Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kosor otvorila radove na gatu Vrulje

15.03.2011. 23:00
Kosor otvorila radove  na gatu Vrulje


Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor  otvorila je jučer radove na izgradnji i uređenju pomorsko-putničkog terminala na  šibenskom gatu Vrulje, investiciju vrijednu 12 milijuna eura, koje će osigurati šibenska  Lučka uprava putem kredita  Europske banke za obnovu i  razvoj i uz izdano jamstvo Vlade RH.
Premijerka Kosor istaknula  je kako je nadogradnja gata  Vrulje jedan od projekata koje  je Vlada predstavila u svom  programu pokretanja investicija u Hrvatskoj i to zbog njegove turističke i gospodarske  važnosti za Šibensko-kninsku  županiju.
Luka Šibenik prije nije bila  od državnog interesa, no ona  je to postala i kao takva zaslužila je ulaganje. U ovom trenutku Vlada osigurava oko  500 milijuna eura za slične  projekte od Rijeke do Dubrovnika, što nikad nije bilo tako,  kazala je premijerka Kosor.
Šibenska Lučka  uprava kredit kod  EBRD-a vraćat će  15 godina uz četiri  godine počeka.
Projektom  uređenja gata Vrulje u pomorsko-putnički terminal predviđena  je dogradnja gata  za oko 9,8 tisuća  metara četvornih  te produživanje  operativne obale  na ukupno 510 metara.
Na taj će se  način omogućiti  pristajanje u šibensku luku brodova od 260 metara duljine, te trajekata i kruzera do 200 metara, čime se  otvara i mogućnost za brži turistički razvoj Šibenika.
Izvođač radova je tvrtka  Konstruktor, a projekt bi trebao biti gotov do 2014. godine.
 


Kosor o Gotovini: Vjerujem u oslobađajuću presudu


Na novinarsko pitanje boji li se prosvjeda ako hrvatski general Ante  Gotovina bude osuđen u Haagu, predsjednica vlade Jadranka Kosor je   kazala kako to neće komentirati, jer vjeruje da će presuda biti  oslobađajuća.
Uvjerena sam kako će se u Haagu dokazati da je Hrvatska vodila  pravedan i osloboditeljski rat, kazala je premijerka.
Na upit kako komentira pad povjerenja građana u vlast te pad HDZ-ova  rejtinga, Kosor je odgovorila kako po rezultatima nekih istraživanja  vjerojatno ni vrh HDZ-a ne bi glasovao za HDZ.