Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marcela se uči nositi s pritiskom

15.03.2011. 23:00
Marcela se uči nositi s pritiskom


U Torinu se od 9. – 13. ožujka održalo Europsko prvenstvo za seniore u skokovima u vodu. Na prvenstvu je nastupila i jedina hrvatska predstavnica Marcela Marić, članica Kluba za skokove u vodu Zadar. Marcela je odličnim rezultatima na Prvenstvu Hrvatske na dasci 3 m ostvarila normu za odlazak na EP.
– Prvenstvo je bilo odlično organizirano i izuzetno praćeno. Osim ispunjenih tribina televizijski prijenos uživo sa svih kvalifikacija i finala mogao se pratiti na Eurosportu i na Raisportu – napominje Marko Sutlović, Marcelin trener. O nastupu zadarske skakačice, koja je u Torinu na dasci 3 m sa 173 boda bila posljednja (27.) u kvalifikacijama, Sutlović kaže:
– S obzirom na to da je Marcela još mlađa juniorka (14 godina), ovo prvenstvo poslužilo joj za skupljanje iskustva na velikim natjecanjima. Iako je Marcela pred Europsko prvenstvo bila u odličnoj formi i ostvarivala velik broj bodova na domaćim natjecanjima, trema pred velikim auditorijem i prijenosom uživo uzela je svoj danak, zbog čega se nije uspjela pokazati u najboljem izdanju. Nastupi na velikim natjecanjima potrebni su kako bi se što prije naučila nositi s pritiskom koji nose velika natjecanja. Realan cilj je da se za dvije-tri godine očekuje borba za ulazak u finale seniorskog EP-a. Do tada potrebno je sakupiti što više iskustva na velikim seniorskim natjecanjima.
Inače, ovaj vikend Marcelu i ostale zadarske skakače očekuje nastup za Zimskom prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore.