Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Motivirani autsajderi

15.03.2011. 23:00
Motivirani autsajderi


Sada nas čeka 14 kola u kojima nas uglavnom očekuju utakmice s NLB ligašima, koji zajedno sa Splitom čine poseban svijet u koji mi po kvaliteti ne pripadamo – kazao je Plantak


Tmurna sadašnjost i budućnost KK  Zadra aktualna je košarkaška tema u gradu, a  pomalo nepravedno i relativno nezamijećeno je u sjeni svega toga  prošla Borik-Puntamika. Njihov iznenađujući plasman u Ligu za prvaka nema toliki odjek koji zaslužuje, no bez obzira na to igrači  Nevena Plantaka marljivo se pripremaju za premijeru u subotu kada  u Jazine stiže Cibona. Svjesni su svi u  taboru zelenih da ih čekaju iznimno  naporna dva mjeseca u kojima će  imati 14 jakih utakmica i da će  rijetko dolaziti do bodova, no motiv  kod njih ionako nikad nije bio upitan. Bilo da igraju protiv Sukošana ili  Cibone.
– A-1 ligu smo odradili na maksimumu i ostvarili na kraju plasman  u Ligu za prvaka što je prije sezone  bilo nezamislivo. Sada nas čeka 14  kola u kojima nas uglavnom očekuju  utakmice s NLB ligašima koji zajedno sa Splitom čine poseban svijet  u koji mi po kvaliteti ne pripadamo.  Zato ne gajimo neke iluzije da  možemo ravnopravno parirati takvim protivnicima. Igrali doma ili vani  s njima, čisti smo autsajderi.
 Ždrijeb vam je donio svih pet  najjačih takmaca u prvih pet kola.
– Sva četiri NLB ligaša i Split su  nam takmaci u prvih pet kola. Težit  ćemo pružiti što bolji otpor, no  svjesni smo enormne razlike u kvaliteti između njih i nas. Ipak, za nas je  ovaj plasman u Ligu za prvaka veliki  uspjeh i nastojat ćemo iskoristiti sve  ove utakmice za unapređivanje taktičko-tehničkih predispozicija kod  naših igrača, a usput će im sve ovo  donijeti jedno veliko iskustvo. Sve će  to biti jako teško, jer nakon odlično  odrađenih 18 kola u A-1 ligi gdje su  momci dali svoj maksimum, nezahvalno je očekivati od njih da tako  nastave ili čak budu bolji u Ligi za  prvaka.
 U kontekstu svega navedenog kolike su vam šanse u subotu protiv  Cibone u Jazinama.
– Najslikovitije je odnos između  nas i njih objasniti na način da je  Cibonin deseti igrač bolji od našeg  najboljeg. Što god da pripremimo u  taktičkom smislu nema nekog smisla, jer su na svim pozicijama mnogo  širi i kvalitetniji od nas. Igramo li  čovjeka na čovjeka individualno su  jači. Udvajamo li pod košem ne  možeš braniti šutere na njihovoj  vanjskoj liniji poput Bogdanovića,  Vrbanca, ozlijeđenog Giričeka…  Stoga na svako pitanje o našim šansama je jednostavno za odgovoriti –  kazao je za kraj Plantak.
 


Žao mu Zadra




Općenito u gradu posljednjih dana ne vlada pozitivna košarkaška atmosfera. Tome su najveći krivci košarkaši Zadra koji su ispali iz NLB lige. Trener Borik-Puntamike nije htio posebno komentirati situaciju kod gradskih rivala.
– Jedino što mogu kazati na tu temu da mi je jako žao što se to sve dogodilo. Ostalo nije u mojoj domeni i bilo bi krajnje neprofesionalno od mene da komentiram bilo što u vezi KK Zadra.