Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uhvaćena šestorica mladih provalnika

15.03.2011. 23:00
Uhvaćena šestorica mladih provalnika


Zadarska policija u srijedu je uhitila dvojicu  mladića u dobi od 25 i 19-godina zbog sumnje da su u  Petrčanima s kuće u vlasništvu 63-godišnjaka ukrali  bakrene  oluke vrijedne oko 6.000 kuna.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su za  19-godišnjaka još utvrdili i da je provalio u prodavaonicu  „Sonik” na Putu Bokanjca u Zadru u studenom prošle godine,  nakon čega je ukrao cigarete, kavu, alkoholna pića i slatkiše  vrijedne oko 20.000 kuna. Protiv oba mladića podnesena je  kaznena prijava zbog teške krađe.
Kaznene prijave zbog krađe zaradila su i četvorica mladića u  dobi od 21, 20 i 17 godina koje su zaštitari Trgovačkog centra  „Mercator” zatekli u krađi odjevnih predmeta. Mladićima je  ukradena odjeća ukupne vrijednosti od oko 12.000 kuna  oduzeta nakon čega je vraćena vlasnicima.
Ukrala znak za opasnost od mina pa zaradila prijavu
Zbog skidanja i krađe table koja upozorava na  opasnost od mina u vlasništvu Hrvatskog centra za razminiranje  jučer je kazneno prijavljena 36-godišnja žena s područja  Obrovca. Nju su, naime, policajci zaustavili u teretnom vozilu  nedaleko od Poličnika nakon čega su pretragom vozila pronašli  tablu s natpisom “opasnost od mina” u njezinu kamionu za koju  je utvrđeno da ju je prethodno skinula i odnijela s područja  Islama Grčkog. Tabla je vraćena na mjesto, a protiv žene je  podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela uništenja ili  oštećenja znakova za opasnost.
Iz skladišta gradilišta na Kalelargi ukraden  električni alat
Policija još uvijek traga za nepoznatim lopovom koji  je tijekom vikenda provalio u skladište građevinskog alata na  gradilištu poslovnog objekta u centru Zadra, odnosno na  Kalelargi. Vlasnik je policiji prijavio da mu nedostaje razni  električni alat u vrijednosti od oko 25.000 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.
Svaki deseti vozač alkoholiziran
Tijekom provođenje redovite akcije Vikend policajci su kontrolirali 548 vozila i vozača, a poduzeli su 227  represivnih mjera.
Alkotestirano je ukupno 175 vozača, od čega je njih 17 bilo  pod utjecajem alkohola, a jedan pod utjecajem opojnih droga.  Ovotjedni rekorder, 41-godišnji Zadranin, napuhao je čak dva  promila alkohola, a policija ga je zaustavila u nedjelju, 5. ožujka  oko 3.05 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru nakon čega je  prepraćen u prostorije za triježnjenje, a potom i sucu za  prekršaje. 
Policajci su provodeći akciju zatekli i sedam vozača koji su  sjeli za upravljač vozila prije nego su položili vozački ispit, a isto  toliko zatečeno ih je u vozilima bez tehničkog pregleda i  registracije, dvojica su zaustavljena dok su vozili automobile bez  osiguranja, čak 27 vozača prekoračilo je propisano ograničenje  brzine, a šest vozača uhvaćeno je i kažnjeno zbog prolaska kroz  crveno svjetlo. Zbog raznih počinjenih prekršaja policajci su iz  prometa tijekom tog vremena isključili 17 vozača i šest vozila, a  evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je jedna  osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.