Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vatrogasci spasili teško ozlijeđenog vozača iz plamtećeg vozila

15.03.2011. 23:00
Vatrogasci spasili teško ozlijeđenog  vozača iz plamtećeg vozila


Na križanju Puta Murvice i Ulice Hrvoja Ćustića 53-godišnjak je upravljajući “mercedesom” oduzeo prednost “opelu” koji se od siline udarca odbio u dvorišni zid nakon čega je auto planuo. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a vozač koji je teško ozlijeđen izvučen je iz vozila


U sat vremena u  ponedjeljak navečer na području grada, odnosno predjelu Bulevara, dogodile su se  dvije prometne nesreće od  kojih prva nedaleko od “dvije  pumpe”, a druga na križanju  Puta Murvice i Ulice Hrvoja  Ćustića. 
U prvoj nesreći lakše je  ozlijeđen vozač “honde civic”  zagrebačkih registracija koji  je oko 21.45 sati, dok se  kretao Zagrebačkom ulicom  u pravcu centra, odjednom  izgubio kontrolu nad vozilom  i sletio s kolnika. Pretpostavlja se kako je uzrok nesreći bila brzina koju vozač  nije prilagodio stanju kolnika.
Ona druga, koja je uslijedila oko 22.30 sati, na noge  je osim zadarske policije digla  i vatrogasce koji su na teren  izašli kako bi ugasili plamteći  motor “opela” zadarskih registracija i izvukli 34-godišnjeg vozača. Naime, nesreća se dogodila na križanju  nedaleko od stadiona NK Zadra koje se već do sada pokazalo kao jedno od najopasnijih u gradu.
Kako je policijskim očevidom utvrđeno, nesreću je  skrivio 53-godišnji vozač  “mercedesa” zadarskih registracija koji se nije zaustavio  prilikom uključivanja u promet iz Ulice Hrvoja Ćustića u  Put Murvice. Oduzeo je prednost “opelu” zadarskih registracija te je prednjim lijevim dijelom svog vozila  udario u zadnji desni kraj  “opela” koji se potom od  siline udarca zabio u dvorišni  zid privatne kuće na suprotnoj strani kolnika. Vozač  “opela”, kao i njegova 21-godišnja putnica teško su ozlijeđeni, a kako neslužbeno  doznajemo, oboje su zadržani  na liječenju u Općoj bolnici  Zadar.
Protiv 53-godišnjeg vozača,  inače poznatog zadarskog  ugostitelja i sportaša koji nije  vozio pod utjecajem alkohola,  slijedi kaznena prijava.