Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ne igramo sjajno, ali previše nas se kritizira

15.03.2012. 23:00
Ne igramo sjajno, ali previše nas se kritizira


Nakon Intera su se posložile neke stvari zbog čega bi nam protiv Rijeke trebalo biti znatno lakše – smatra Tokić


Odahnuli su na Stanovima nakon 2:1 protiv Intera, a odahnuo je i Hrvoje Tokić (1990.). U trećem nastupu u Prvoj HNL postigao je prvijenac. Tokić je zabio za 1:1, a Begonja je tri minute kasnije donio potpuni preokret za tri zadarska boda.
– Vjerujem da će nam sada biti znatno lakše. Onakva pobjeda kakvu smo izvukli protiv Intera svakoj momčadi treba podignuti samopouzdanje. Očekujem da će tako biti i s nama – smatra Tokić koji o zadarskim izvedbama ovog proljeća nema loše mišljenje.
– Svatko može misliti o našoj igri što hoće, ali moje je stajalište da nas se previše kritizira. Ako ćemo početi s Lokomotivom, u toj utakmici smo rano dobili crveni karton. Ne znam kako bi Hajduk i Dinamo na Maksimiru izdržali s Lokomotivom s deset igrača. Protiv Šibenika smo primili nesretan gol, a kasnije nismo iskoristili neke naše prilike. Inter smo na kraju pobijedili i to je najvažnije. Nismo igrali sjajno, ali trud i htijenje nam nitko ne može osporiti.
Pola života u HD-u
Tako, eto, Tokić razmišlja. No, od povratka unatrag nema mnogo koristi, a bliska budućnost nudi nedjeljni (16 sati) dvoboj s Rijekom na Kantridi.
– Nakon Intera su se posložile neke stvari zbog čega bi nam protiv Rijeke trebalo biti znatno lakše. Smatram da imamo kvalitetnu momčad koja u sljedećim utakmicama može ostvariti ono što se od nje očekuje.
Možda će Zadru biti lakše na gostovanjima s obzirom da se kod kuće onako mučio sa Šibenikom i Interom?
– Ne znam što bih odgovorio na to pitanje osim da sam siguran da ovaj Zadar može jednako kvalitetno igrati i kod kuće i na gostovanjima.
Iza Tokića, podrijetlom Hercegovca, a rođenog Zagrepčanina, naporan je put do statusa prvoligaškog igrača. Tri godine Tokić je bio i član mladih selekcija nacionalne reprezentacije.
– Počeo sam sa sedam godina u Hrvatskom dragovoljcu. U trenutku kada sam bio najbolji strijelac Prve lige juniora pozvali su me iz Hajduka. Tako sam u prvoj momčadi na Poljudu bio osam mjeseci dok su treneri bili Ante Miše, Ivica Kalinić i Eduardo Reja. Međutim, cijelo to vrijeme nisam dobio priliku u Prvoj ligi. Igrao sam uglavnom revijalne i neke humanitarne utakmice. Vidio sam da to nema previše smisla, pa nisam imao ništa protiv posudbe.
Drugoligaške preporuke
Željeno – ostvareno. Tokić je najprije posuđen kratko Mosoru, pa je otišao u drugoligaš Croatiju iz Slavonskog Broda, a jesenas je igrao za Vinogradar, također u Drugoj ligi. Lanjsku sezonu završio je kao prvi strijelac lige sa 19 golova, a za Vinogradar je u 10 kola postigao 10 golova. Posudbu je nastavio i ovog proljeća, ali sada u dresu Zadra.
– Dolazak u Zadar za mene je veliki korak naprijed jer sam dobio priliku u Prvoj ligi. Posudbe su se pokazale kao odlična stvar, mnogo bolja od toga da sam ostao u Hajduku i bio na klupi ili na tribinama.
Tokića s Hajdukom vežu još dvije godine ugovora.
– Sada sam u Zadru, a što će biti s Hajdukom pokazat će vrijeme.
Zadar je i prošlo ljeto želio dovesti Tokića.
– Ne znam mnogo o tome jer je to stvar dogovora klubova. Znam smo da sam se oduševio kada su me iz Hajduka ove zime pitali hoću li na posudbu u Zadar.
Ako je prvi put najteže Tokiću bi u realizaciji trebalo biti lakše u sljedećim utakmicama.
– Vidjet ćemo. Samo da Zadar pobjeđuje i sve će biti dobro.


Strijelci




10 golova: Ivan Santini
5 golova: Luka Begonja
3 gola: Antonio Mršić
1 gol: Marin Con, Hrvoje Tokić


Malo Zagrepčana na stanovima


Nakon odlaska Ivana Santinija i ozljede Želimira Terkeša zadarski napad predvode dvojica – Zagrepčana. Uz Tokića golovi se i očekuju od Josipa Ivančića, koji je na Stanove prošlo ljeto došao iz drugoligaša Croatije Sesvete i čeka prvi gol u plavom dresu. Malo je napadača (uopće igrača) iz Zagreba bilo proteklih godina u Zadru. Neki se možda sjećaju Tomislava Gondžića, svojevremeno mladog igrača Dinama, koji je Zadru imao dobrih godinu i pol dana (2001. – 2003.). Za Zadar su igrali i Davor Piškor, napadač, Bruno Šiklić, branič, Tvrtko Kale, vratar…