Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zrilić ne želi odštetu od Lisice za nanesene ozljede

15.03.2012. 23:00
Zrilić ne želi odštetu od Lisice za nanesene ozljede


– Sjedio sam za stolom i osjetio da me netko udara iza leđa, a nakon nekoliko minuta izgubio sam svijest. Kada sam se osvijestio napadači su već otišli, tako da ih ja nisam vidio – ispričao je Zrilić dodajući kako je kasnije čuo priče kako su to bila braća Lisica – Jadre, Damir i Vlado


Svjedočenjem Petra Zrilića Pere, nekadašnjeg nogometaša i trenera NK Zadra, jučer je na Općinskom sudu u Zadru održana druga po redu rasprava u suđenju protiv Jadranka Lisice Jadre, kontroverznog poduzetnika i vlasnika prestižnog hotela Bastion koji je optužen da je pretukao Zrilića.
 Prema optužnici, Lisica je 21. srpnja 2007. godine, nakon kraćeg verbalnog sukoba sa Zrilićem ispred jednog zadarskog butika, s dvojicom muškaraca došao pred kafić Lloyd gdje je sjedio Zrilić te ga tamo izudarao letvama i palicama, nakon čega je Zrilić ostao bez svijesti.
– Bila su oko 22 sata. Ja sam sjedio za stolom i osjetio da me netko udara iza leđa. Napad je trajao nekoliko minuta, nakon čega sam nakratko izgubio svijest. Kada sam se osvijestio, tu su bili policajci i liječnici Hitne medicinske pomoći koji su me odvezli u bolnicu. Napadači su do tada već otišli, tako da ih ja nisam vidio – ispričao je Zrilić.
Na upit tužiteljice zna li danas, pet godine kasnije, tko ga je izudarao, odgovorio je kako ne zna, odnosno da je iz kuloarskih priča i glasina koje su se odmah nakon napada proširile gradom, čuo kako su to učinili braća Lisica, odnosno Jadre, Damir i Vlado. Ponovio je kako se slabo sjeća događaja, da je tu večer pio, ali da nije bio pijan. Odbio je svoje zakonsko pravo da kao oštećeni od Lisice traži naknadu za nanesene mu ozljede.
– Radio sam u kafiću na Kalelargi u to vrijeme. Sjećam se da je Pere Zrilić u kafić došao oko 20 sati, sjeo na terasu, podigao noge na stol i naručio desetak pića. No, on nije sva ta pića popio, već je više prolijevao, nešto prigovarao i pljucao prema kafiću nasuprot, koji je u vlasništvu Jadre Lisice. Sjećam se da je rekao kako iza kantuna stoji 20-ak Bibinjaca koji se boje potući s njim – ispričao je Hrvoje Butić – konobar iz Viaza dodajući kako je Zrilić često dolazio u kafić te da je znao malo više popiti ponekad, ali da je uvijek bio korektan prema osoblju te da zbog toga nisu zvali policiju.
– Pričao bi o životu, nogometu i zakonu, a kada bi se napio, znao je rastjerati goste i ostaviti neplaćen račun – dodao je svjedok kojeg je jučer u sudnicu dopratila policija jer se nije odazivao pozivima.
Iako je jučer trebao svjedočiti i njegov kolega, on se nije pojavio pa je sudac Ivica Marinović izdao nalog da i njega dovedu policajci na sljedeće ročište.
Optuženi Lisica, koji je još na prvoj raspravi rekao kako se ne osjeća krivim te se odlučio braniti šutnjom, jučer se nije pojavio u sudnici, već je na ročište poslao svog odvjetnika Branimira Zoricu.
Suđenje se nastavlja.