Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ragbi prvi put u Ravnim kotarima!

Autor: Marija Knežević

15.03.2013. 23:00
Ragbi prvi put  u Ravnim kotarima!


S početkom u 13 sati na starom igralištu NK Polača održava se prvi ovosezonski turnir Ragbi kupa Dalmacije


Svi ljubitelji ragbija i svi oni koji će to tek  postati pozvani su u nedjelju  u Polaču! Tamo se, naime, s  početkom u 13 sati, na starom  igralištu NK Polača, održava  prvi ovosezonski turnir Ragbi  kupa Dalmacije.
Ovaj događaj organiziraju  Radnički ragbi klub iz Sv. Filipa i Jakova, Općina Polača,  Općina sv. Filip i Jakov i udruga “Napredak”.
Osim Atletika na igralištu  će igrati i ragbi klub Sinj, ragbi klub Šibenik i debitanti,  novoosnovani ragbi klub  Ploče. Igrat će se po turnirskom sustavu, tako da pobjednici idu u razigravanje, ali i  poraženi. Neće se igrati standardnih 80 minuta već po 40,  da bi u konačnici svaka  momčad odigrala ukupno 80  minuta.
– Neka nas ljudi dođu podržati i vidjeti nešto novo. Iako je rezultat uvijek bitan,  nama bi najveći uspjeh bio  kad bi nam se dan-dva nakon  nedjelje javila dva-tri mladića  koja bi htjela trenirati i igrati s  nama – kaže igrač i predsjednik kluba Andrija Vuletić i  ističe kako je cilj cijelog događaja popularizacija ragbija  na ovim prostorima.
– Lani smo organizirali turnir u Biogradu na Moru, a ovo  je prvi put u povijesti da će se  igrati ragbi u Ravnim kotarima.
Glavni sponzor je Turistička udruga Napredak iz Sv.  Filipa i Jakova, bez koje sve  ovo ne bi bilo moguće.
– Zahvaljujemo i njima,  Općini sv. Filip i Jakov,  Općini Polača i načelniku  Viktoru Prtenjači, i nogometnom klubu Polača što su  nam omogućili da treniramo  i igramo na njihovom terenu  i održavanje ovog, nadamo  se, spektakla, zaključuje Vuletić.
A vi ako ste iz Ravnih kotara, ili pak ako dan želite  provesti u điru županijom i  pogledati zanimljiv turnir, nipošto nemojte propustiti u  nedjelju doći u Polaču.