Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Navijač koji je pokušao izgurati policajce s autoceste zadržan u zadarskom zatvoru

15.03.2017. 23:00
Navijač koji je pokušao izgurati policajce s autoceste zadržan u zadarskom zatvoru


Navijačima je u pregledu vozila pronađeno više predmeta pogodnih za ozljeđivanje (drvene palice, teleskopske palice i dijelovi namještaja) kao i pirotehničkih sredstava
Vinkovčanin (28), jedan od ukupno 26 navijača Bad Blue Boysa uhićenih u utorak navečer na autocesti A1, kod odmorišta Nadin – sjever, zadržan je u istražnom zatvoru u Zadru, a svi ostali pušteni su na slobodu uz prekršajne prijave.
– Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26 osoba u dobi od 17 do 33 godine koje se sumnjiči za više kaznenih djela i prekršaja. Njima su policijski službenici Interventne jedinice policije PU zadarske i PU šibensko-kninske, u pregledu kombija pronašli više predmeta pogodnih za ozljeđivanje (drvene palice, teleskopske palice i dijelovi namještaja) kao i pirotehničkih sredstava, izvijestili su iz PU zadarske gdje su protiv 28-godišnjeg vozača kombija vinkovačkih registracijskih oznaka, osumnjičenog da je prilikom policijske potjere pokušao s autoceste izgurati policijski automobil, podnijeli kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Osim njega, za isto kazneno djelo prijavili su i 17-godišnjeg maloljetnika kojeg sumnjiče za izradu i posjedovanje dva topovska udara s pričvršćenom zapaljivom tekućinom.
Oba navijača uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari jučer su prepraćena na Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, a ostali “boysi”, njih 24, uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakonima o prekršajima protiv javnog reda i mira, privedeni su na Prekršajni sud.
– U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 15. ožujka 2017. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja uhićenog 28-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu policijskih službenika, izvijestili su iz zadarskog ŽDO-a navodeći kako se 28-godišnjaka sumnjiči da je upravljajući kombijem 14. ožujka oko 21.15 sati autocestom A1 u smjeru Zagreba, točnije između Pristega i odmorišta Nadin, u tri navrata, nasrtao na policijsko vozilo PU šibensko-kninske u kojem se nalazilo petoro policajaca.
– Postoji osnovana sumnja da je on pri brzini od 100 km/h, naglo skrenuo kombi vozilo prema policijskom vozilu PU šibensko-kninske, iako ga je vozač policijskog vozila s uključenim zvučnim i svjetlosnim signalima pokušao zaustaviti još od čvora Pirovac. To su uspjeli uz pomoć zadarskih policajaca tek na odmorištu Nadin, nakon što su vozilima blokirali sve tri trake autoceste prema Zagrebu. Osnovano se sumnja da je i tada osumnjičenik kombi vozilom pokušao pobjeći s odmorišta Nadin, ali je spriječen blokadom policijskog vozila, kažu u zadarskom ŽDO-u gdje su nakon ispitivanja ovog 28-godišnjaka predložili sucu istrage određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage Županijskog suda u Zadru prihvatio je njihov prijedlog u cijelosti.