Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Primorcu stiže Croatia, Zadar na noge fenjerašu u Makarsku

15.03.2017. 23:00
Primorcu stiže Croatia, Zadar na noge fenjerašu u Makarsku


U svakom slučaju, i Zadar, i Primorac mogu očekivati jak otpor svojih suparnika, ali uz pravi pristup i malo sportske sreće dojma smo da na svoja konta u subotu poslijepodne mogu uknjižiti po dva troboda
Pred nama je ovoga vikenda 20. kolo Treće HNL jug. Zadar će nakon domaće pobjede nad OSK-om na noge fenjerašu prvenstva Zmaju u Makarsku, dok nogometaše biogradskog Primorca očekuje domaći ogled s Croatijom iz Zmijavaca. I pred jednima i pred drugima je zahtjevna zadaća koju će, nadajmo se, ispuniti s uspjehom. Zadrani moraju kod posljednjeplasirane momčadi doći do pobjede ako žele zadržati minimum šansi za prvo mjesto na kraju sezone. A poznato je da su ‘davljenici’ vrlo često tvrd orah, pogotovo na svom travnjaku. S druge strane Biograjci sigurno s nestrpljenjem čekaju prvu proljetnu pobjedu. Na startu druge dionice prvenstva na svom su travnjaku remizirali sa Stobrečanima i sada će upregnuti sve snage za trobod koji bi ih ponovno mogao vinuti u gornji dio ljestvice.
Kao što smo već naveli Zadar će put Makarske na noge posljednjeplasiranoj momčadi Lige. U jesenskom dijelu, točnije u 3. kolu momčad iz Krševanovog grada nije uspjela protiv Zmaja slaviti na Stanovima. Nekako ti Zmajevi nisu ležali Zadranima prošle jeseni, onaj iz Blata na Korčuli ih je čak pobijedio u posljednjem kolu prije zimske stanke. Na Stanovima je Zadar protiv Makarana došao u vodstvo u 59. minuti zgoditkom Vlatka Blaževića, ali je u 79. Ivan Rašić svojim golom gostima donio vrijedan bod. Inače, Zmaj se ne može podičiti svojim dosadašnjim učinkom, osvojili su tek 13 bodova uz poraznu gol razliku 22:40. Ove sezone ostvarili su tek dvije pobjede, uz sedam remija i čak deset poraza. Nadajmo se da će krizu dodatno produbiti porazom protiv Zadra u nadolazećem kolu. U dva kola odigrana ovoga proljeća osvojili su tek jedan bod remiziravši s Omišom na svom travnjaku (2:2). U prošlom su kolu u Dubrovniku doživjeli uvjerljiv poraz od GOŠK-a, završilo je 5:1.
Što se tiče biogradskog Primorca on, barem na papiru, ima puno težeg suparnika u 20. kolu od Zadra. Croatia je četvrtoplasirana momčad prvenstva s 30 osvojenih bodova koliko ima i momčad sa Stanova. Gol razlika im je uvjerljivih 33:21 što svjedoči da su vrlo efikasni. Primorac za njima zaostaje samo tri boda za koje se nadamo da će nadoknaditi upravo u ovom kolu. U prvom ogledu prošle jeseni Biograjci su Zmijavčanima uspjeli otkinuti dva boda, završilo je 1:1. Domaćine je tada u vodstvo doveo Tomislav Brnardić u 9. minuti, a izjednačio je za Biograjce Zvonimir Miletić u 29. U nogometno proljeće ušli su minimalnim porazom na gostovanju kod Orkana (1:0), a u prošlom su kolu identičnim rezultatom slavili protiv Kamena. Ove sezone Zmijavčani su ostvarili devet pobjeda, tri puta su remizirali, a sedam puta travnjak su napuštali “pokunjenih” glava. Ne bi imali ništa protiv da i osmi put ove sezone prime pogodak više nego što su ga zabili.
U svakom slučaju, i Zadar, i Primorac mogu očekivati jak otpor svojih suparnika, ali uz pravi pristup i malo sportske sreće dojma smo da na svoja konta u subotu poslijepodne mogu uknjižiti po dva troboda. Bilo bi lijepo da se ove subote “šestica” bude zajednički učinak dva kluba iz Zadarske županije.