Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Geografija bolja od Povijesti – u nogometu

16.03.2018. 18:20
Geografija bolja od Povijesti – u nogometu


Prošloga vikenda počela je Sveučilišna malonogometna liga Zadar 2018. Uvertira prvom kolu bila je utakmica Superkupa između momčadi Povijesti, prošlogodišnjega pobjednika Kupa, te ekipe Geografije, prvaka Sveučilišne malonogometne lige Zadar 2017. Ispred 70–ak gledatelja Geografija je slavila s 4:1. Trostruki strijelac bio je Dino Pomper, a završni rezultat potvrdio je Pejo Jozić, dok je jedini strijelac Povijesti bio vratar u terenu Leo Klapan.
Ove dvije ekipe ujedno i rivali od početka malonogometne lige Sveučilišta u Zadru. Doduše, ove je sezone izostala tradicija "pumpanja" atmosfere u vidu otimanja atlasa, paljenja skripti suprostavljenih odjela i sličnog, a sve zbog nesretnih akademskih obveza koje su trajale gotovo do samog početka natjecanja. Međutim, njihovo rivalstvo uistinu je samo sportske naravi jer se svi vrlo dobro poznaju iz studentske menze, noćnih klubova te ponajviše iz Lige koja egzistira već petu sezonu, unatoč tome što igrači još uvijek nemaju vlastito igralište, dvoranu ili kakav drugi vid sportske infrastrukture. Najbolji je primjer toga prošlogodišnje natjecanje Kupa kada su igrači mijenjali čak tri lokacije kako bi se Kup uopće realizirao do kraja.
U 1. kolu snage su odmjerile Ekonomija i Pomorski II, gdje su "ekonomisti" slavili s 3:2. Novost ove sezone je promjena u sastavu Pomorskoga odjela. Naime, ovosezonski Pomorski II zapravo je prošlogodišnji Pomorski III, promoviran iz 2. lige, dok su bivše ekipe Pomorskoga i Pomorskoga II ujedinjene u bojama Pomorskoga. Pomorski je tako postao jednom glavnim favoritom za osvajanje zlata. U prvom nastupu Pomorski je trebao odigrati prvu utakmicu protiv Ekologije, jednim od glavnih konkurenata za titulu. Međutim, "ekolozi" su pokazali neozbiljnost nedolaskom na utakmicu te im je upisan poraz 0:3. Oblačna subota "geografima" nije predstavljala problem, stoga su ritmom Superkupa nanijeli poraz Arheologiji (4:2), a malonogometaši Povijesti idući su se dan ispričali svojim navijačima za krah pobijedivši "jezičare" s 5:1. I utakmica između Kulture i turizma i Filozofije riješena "za stolom" budući da "filozofi" nažalost nisu uspjeli okupiti svoje igrače.