Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Plantak: Ne žalim za Ligom za prvaka

Autor: Andrija Dešpoja

15.04.2010. 22:00
Plantak: Ne žalim za Ligom za prvaka

Foto: Filip BRALA



Bolje je ići korak po korak, a ne naglo, što bi bio slučaj da smo završili u Ligi za prvaka – smatra Plantak
Uvjerljivom pobjedom nad Splitom košarkaši Borik-Puntamike došli su do prvog mjesta u Ligi za ostanak i tako učinili kompletnu sezonu još uspješnijom nakon ostvarenja prvoligaškog statusa. Predstava Puntamičana kontra Splita donijela je mnogo zadovoljstva na lice njihovog trenera Nevena Plantaka koji je mogao uživati u igri svojih pulena, pogotovo u prvom poluvremenu koje je završeno s prednošću od 20 poena. Ubacili su u tom razdoblju zeleni nevjerojatnih 11 trica iz tek 15 pokušaja, ali za Plantaka je ipak bio bitniji segment obrane, koja je bila na visokoj razini i dopustila Splićanima da ubace tek 28 poena.
– Kad svedete po meni najdominantniju momčad u cijeloj A-1 ligi na 28 poena u poluvremenu, onda ne možete ne biti zadovoljan. Vidi se da smo odigrali maksimalno ozbiljno kao da nam se radi o prvoj, a ne pretposljednoj utakmici sezone i za to moram čestitati svojim igračima. Odigrali smo stvarno dominantno, pogotovo u tom prvom dijelu u kojem ističem podatak o tek 28 primljenih poena i na kraju smo skupili čak 38 skokova, što je sve zaslužno za onako precizan šut kojim smo izrešetali Splićane. Igrači su radili i pripremali se sve ovo vrijeme u kojem smo bili sigurni u ostanak u ligi i to se primijeti na parketu – reći će Plantak nakon utakmice koja je bila ujedno posljednja domaća, a i pretposljednja cijele sezone. No, za Plantaka nema odmora, jer nedugo nakon gostovanja u Dubrovniku u subotu započinje nova sezona koja će svoju kulminaciju doživjeti u kolovozu kad se započinje s pripremama.
– Imamo odraditi gostovanje u Dubrovniku gdje ćemo također inzistirati na pobjedi iako će i mlađi igrači sigurno dobiti priliku. Želimo odraditi sezonu maksimalno od početka do kraja i mislim da smo upravo u tom pristupu uspjeli isplivati kao momčad s najmanje poraza u ovoj jako zahtjevnoj ligi.
Nakon Dubrovnika igrači će dobiti nekoliko dana odmora.
– Potom se vraćamo radu, pogotovo s mlađim igračima, koji će do ljetnog odmora biti na svojevrsnom nadograđivanju fizičkih i tehničkih detalja. Nadam se da ćemo ostati u sličnom sastavu za pripreme koje počinju početkom kolovoza i potom prionuti poslu za pokušaj barem ponavljanja ovako uspješne sezone.
Gledajući kako Puntamičani igraju u posljednja dva mjeseca teško se ne zapitati što bi bilo da je Plantakova momčad ušla u Ligu za prvaka.
– Nimalo mi nije žao za plasmanom u Ligu za prvaka. Prvi cilj nam je bio osiguranje ostanka u ligi, a nakon toga ukomponirati sve nove igrače u sistem koji će djelovati više sezona. Bolje je ići korak po korak, a ne naglo, što bi bio slučaj da smo završili u Ligi za prvaka. Sljedeće sezone, ako ostanemo na okupu, bit ćemo godinu stariji i pametniji, pa se možemo nadati koraku više ako nam se za to pruži prilika. Najbitnije je od svega da imamo snagu kolektiva koji se proteže od Uprave preko stručnog stožera do igrača. Da nije bilo toga ne bi u onom kriznom vremenu sredinom sezone nijedna uprava imala strpljenja kad se zaredalo s porazima.