Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dođite na Sajam i obogatite knjižnicu kvalitetnim naslovima

15.04.2011. 22:00
Dođite na Sajam i obogatite  knjižnicu kvalitetnim naslovima


Idućeg tjedna, od  ponedjeljka do srijede, sve  knjigoljupce očekuje prava poslastica. U sklopu manifestacije Tjedna dobre knjige u  Gradskoj knjižnici Zadar Školska knjiga i Naklada Ljevak  organiziraju “Sajam dobre  knjige”. Tri dana na pultu  Gradske knjižnice svi zainteresirani imat će priliku po vrlo  pristupačnim cijenama, kako  su nam najavili, nabaviti neke  od svojih najdražih naslova. O  kakvim cijenama se radi i kojim naslovima najavljuje Stipe  Bjeliš, regionalni voditelj školskog programa Školske knjige.
– Ideja je bila organizirati  sajam jer smatramo da to gradu Zadru nedostaje. Zatim se  javio drugi nakladnik, Naklada  Ljevak i odlučili smo da to  zajedno napravimo  u Gradskoj  knjižnici Zadar. Kad smo došli  u Gradsku knjižnicu vidjeti  kad bi bio dobar termin, s obzirom da je ovo ipak predblagdansko razdoblje i smatramo da je jedna knjiga na dar  za Uskrs sasvim prigodna, čuli  smo da se održava Tjedan dobre knjige pa smo se odlučili  uklopiti u tu manifestaciju Sajmom dobre knjige, objasnio je  Bjeliš. Od uredništva Tjedna  dobre knjige dobili su odbijenicu, no svoj trodnevni sajam  ipak će organizirati u dogovoru s Gradskom knjižnicom  Zadar, a termin se slučajno  poklapa i s Tjednom dobre  knjige.
Cijene, kako nam je rekao  Bjeliš, bit će sasvim prigodne i  više nego pristupačne. Kako je  Naklada Ljevak orijentirana  na beletristiku, a Školska knjiga na znanstvenu i stručnu literaturu na Sajmu možemo  očekivati širok raspon ponuđenih naslova.
– Knjige će biti ponuđene po  promotivnim cijenama, znači  od naslova koji će se prodavati  po pet, deset kuna do onih koji  su moderniji, ali će biti isto  tako sniženi i po promotivnim  cijenama. Mislim da smo napravili jednu dobru kombinaciju jer Naklada Ljevak ima  dosta naslova vezanih za beletristiku, dok je Školska knjiga kao vodeći nakladnik u Hrvatskoj pokriva sva područja,  ali malo smo slabiji na području beletristike jer više  pažnje usmjeravamo na  stručna i znanstvena izdanja,  kazao je Bjeliš. No naći će se tu  i publikacija, a među najnovijim djelima koja ćete moći  nabaviti naći će se i knjiga “Steve Jobs – tajne njegovih inovacija” u izdanju Školske knjige. Osim Sajma dobre knjige  od Bjeliša smo uspjeli saznati i  kako bi Zadar uskoro mogao  dobiti jednu od najvećih  knjižara u Hrvatskoj. Naime  Školska knjiga već dulje vrijeme namjerava otvoriti veliku  knjižaru s multimedijalnom  dvoranom u Zadru, prostor je  već kupljen, a sad se čeka i  konačna realizacija projekta.
– Školska knjiga već duže  vremena priprema otvaranje,  ne samo knjižare, već jednog  pravog multimedijalnog centra  koji bi obuhvaćao i knjižaru, ali  i jednu malu multimedijalnu  dvoranu koja bi bila slična onome što imamo u Gradskoj  knjižnici, a  mogla bi se kvalitetno nadopuniti s prostorom  koji ima Gradska knjižnica.  Knjižara je već trebala biti otvorena, nažalost zbog spleta  nesretnih okolnosti to još nije  zaživjelo, ali nadamo se da bismo tijekom ljeta sve mogli riješiti, otkriva Bjeliš.
A nova knjižara bila bi ne  samo prodajno mjesto knjiga  nego univerzalni prostor u kojem bi se održavala i predavanja, gostovanja pisaca,  večeri čitanja, druženja djece s  knjigama i slično. Za početak  Školska knjiga i Naklada Ljevak pozivaju vas na Sajam dobre knjige na kojem su za vas  izabrali odlične naslove po  pristupačnim cijenama.
– Nadamo se dobroj posjećenosti i mislimo da ona neće  izostati s obzirom da smo za  lokaciju odabrali Gradsku  knjižnicu kojoj se ovim putem  zahvaljujem i s kojom imamo  jednu jako dobru obostranu  suradnju, a pogotovo iz razloga  jer Gradsku knjižnicu posjećuju ljudi koji čitaju, koji vole  čitati i vole knjige. što se tiče  očekivanja nas kao nakladnika, Školska knjiga, a mislim da  isto možemo reći i za Nakladu  Ljevak, u ovom sajmu apsolutno ne očekuje nikakav financijski utržak, nego jednostavno pomociju nas kao nakladnika, zaključio je Bjeliš.