Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Odmorni za Alkar

15.04.2011. 22:00
Odmorni za Alkar


Nakon Zaboka ponovno smo se napunili samopouzdanjem koje smo imali pred početak Lige za prvaka – kazat će Mrkić


Druga pobjeda  Puntamičana u Ligi za prvaka  donijela je melem na rane  nakon četiri poraza u nizu.  Pogled na ljestvicu nudi sliku  koju nisu mogli ni zamisliti  pred početak lige u kojoj su ih  u prvih pet kola čekali ogledi  protiv najjačih hrvatskih  momčadi. Pobjeda je iznenađujuće došla u prvom kolu  protiv Cibone, a posebno “zelene” veseli posljednji ogled  protiv Zaboka koji je uspješno apsolviran. Nakon  Zaboka lakše se diše, kazat će  i Josip Mrkić, jedan od  mlađih u sastavu Nevena  Plantaka. Pogotovo uzimajući u obzir veliku iscrpljenost s kojom su suočeni Puntamičani u nemilosrdnom ritmu od dvije  utakmice  tjedno.
– Podigla  nas je ova  pobjeda  protiv Zaboka, pogotovo nakon  što smo u  prvih pet  kola imali  najteži mogući raspored. Bili  smo već nakon Splita  pomalo iscrpljeni što  se moglo  osjetiti protiv Zagreba, a ponajviše u utakmici protiv Zadra  u kojoj nismo uspjeli pružiti  ni dostojan otpor. Stoga smo  željeli pobjedom protiv Zaboka zaključiti ovaj mini ciklus pred mini pauzu koja  traje do utorka kad idemo u  goste Alkaru – kaže Mrkić.
Imali ste protiv Zaboka  odlična razdoblja u igri, a  bilo je i crnih rupa. Srećom  na kraju ste uspjeli nadjačati  vrlo dobre goste.
– Bilo je svega u toj utakmici. Krenuli smo kako smo  se i dogovorili. Čvrsto u obrani, nisu nam Zabočani uspjeli  zabiti poen prvih šest minuta  i djelovalo je da ćemo puno  lakše od predviđanja trasirati  put ka pobjedi. Nije bilo tako,  jer smo se opustili u drugoj  četvrtini, gosti su počeli pogađati izvana, a prestali smo i  skakati. Sve to je kumovalo i  njihovom vodstvu od dva razlike nakon prvih 20 minuta.  U drugom poluvremenu smo  odlučnije krenuli, mnogo  agresivnije i polako je ta igra  počela donositi ploda. U trenutku kad smo počeli iskorištavati preuzimanja iz blokova Zabočana na svoje su  došli Škifić i Čakarun koji su  uspjeli preokrenuti minus od  sedam razlike krajem treće  četvrtine. Naravno, velike  zasluge tu pripadaju i Pešutu  koji je pokrenuo preokret sa  svoje dvije trice. Nakon toga  stvari su krenule svojim tijekom i uspjeli smo doći do  druge, nama jako vrijedne  pobjede.
Ta pobjeda olakšat će vam  nastavak natjecanja u kojem  vas očekuje u naredna tri  kola čak tri gostovanja.
 – Očekuje nas od utorka  nastavak lige u kojem imamo  tri gostovanja u nizu. Ne zna  se koje je teže. Alkar u utorak  u Sinju je vruć teren u kojem  je teško očekivati uspjeh, kao  i protiv Cibone i Cedevite u  Zagrebu. Međutim, sve je  moguće i nakon Zaboka ponovno smo se napunili samopuzdanjem koje smo imali  pred početak Lige za prvaka.  K tome će nam dobro doći  ovih šest dana odmora da se  uspijemo regenerirati i zaliječiti neke ozlijeđene igrače  – za kraj je kazao Mrkić.