Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Gorivo će ipak prevoziti Jadrolinija?!

15.04.2012. 22:00
Gorivo će ipak prevoziti Jadrolinija?!


Iz Sektora za otoke imam obećanje da će me izvijestiti o tijeku i odlukama koje budu donesene na tom sastanku. U međuvremenu se resornom ministarstvu s istim problemom obratio i Grad Šibenik s čijim sam pročelnikom za otoke dnevno u kontaktu, rekao je Ivica Katić


Ni nakon mjesec dana od kada je iz Upravnog odjela za poljoprivredu i razvoj otoka Grada Zadra Sektoru za otoke pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije poslan dopis i zatražen hitan sastanak oko problematike prijevoza benzina i naftnih derivata na otoke bez benzinskih crpki, nije donesena niti jedna konkretna odluka koja bi išla u smjeru rješavanja ovog problema.
Kako nas je izvijestio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i razvoj otoka Ivica Katić sastanak, i to između predstavnika resornih ministarstava – Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, trebao bi biti održan ovaj tjedan.
– Iz Sektora za otoke imam obećanje da će me izvijestiti o tijeku i odlukama koje budu donesene na tom sastanku. U međuvremenu se resornom ministarstvu s istim problemom obratio i Grad Šibenik s čijim sam pročelnikom za otoke dnevno u kontaktu. Ovaj problem, također, postoji i na dubrovačkim otocima tako da vjerujem da će uskoro biti doneseno kvalitetno rješenje za sve, rekao je Ivica Katić.
Prema njegovom mišljenju mogućnost da se gorivo prevozi posebnim Jarolinijinim linijama ipak nije potpuno otpala.
Naime, ranije smo pisali da Jadrolinijini brodovi neće voziti linije kojima bi se prevozilo gorivo u kanticama te da će se koncesije za prevoženje goriva dati privatnim brodarima. Ipak, kako napominje Katić, na kraju će prevagnuti isplativija solucija.
– Nadležni će staviti sve na papir i vidjeti što je najbolje rješenje, rekao je Katić koji nas informira da mu se, od kada je otvoreno pitanje prijevoza goriva na otoke, javilo nekoliko privatnih brodara.
Privatnici su, eto, našli svoj poslovni interes, a još samo da se nađe novac i riješi status quo koji traje već dva i pol mjeseca.
A koliko skoro će se riješiti još nitko ne može sa sigurnošću reći. Po svemu sudeći izgleda da se nadležnima i ne žuri. Za to vrijeme otočani moraju imati svojih desetak litara benzina i nafte kako bi se u kaiću mogli otisnuti na more i uloviti koju ribicu i kako bi frezom okopali vrt. I imaju ih. Prijevozom goriva se, naravno, “snalaze” kako su se snalazi i dosad.