Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Humanitarni koncert za Etiopiju

15.04.2012. 22:00
Humanitarni koncert za Etiopiju


Ovih je dana svjetska javnost još jednom upozorena na alarmantno stanje u Africi gdje milijuni gladuju i gdje bi više od milijun djece mlađe od pet godina moglo umrijeti od gladi ne dobiju li potrebnu pomoć. Učenici Gimnazije Jurja Barakovića dirnuti stanjem u zemlji, gdje njihovi vršnjaci umiru od gladi ili ugriza komarca jer nemaju za mrežicu, odlučili su pomoći uključivanjem u UNICEF-ov projekt “Škole za Afriku”.
Učenici zadarske gimnazije organizirali su u petak humanitarni koncert, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć Etiopiji, siromašnoj državi u istočnoj regiji poznatijoj kao Rog Afrike. U programu su sudjelovali učenici škole, a osim koncerta literarna skupina predstavila je ovogodišnji uradak s Lidrana “Domaće j’ vaik najbolje”.
U programu su sudjelovali učenici Katarina Pedić, Nora Perinović, Annemarie Marić, Anita Lukašević, Rea Matić, Josip Medić, Karmen Gregov, Nina Klarin te školski bend: Frane Buškulić, Josip Medić, Kristijan Šužberić, Roko Ivandić i Dominik Bačić. Svoje kolege u humanitarnoj namjeri podržali su u publici prijatelji te profesori zajedno s ravnateljem škole Rankom Artukovićem.