Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Za Niku i Vlatku prikupljeno 29 tisuća kuna

15.04.2012. 22:00
Za Niku i Vlatku prikupljeno 29 tisuća kuna


Gotovo dva sata poruka mira i jedinstva poslana u glasovima KUD-ova, klapa i solista odjekivala je iz posedarske škole. Svi su k’o jedan pjevali su za ozdravljenje hrabrih djevojčica. Ljubav prema bližnjemu, nada i pomoć potrebitima, mnogo darežljivih ruku koje grade bolji svijet… Svega toga, pa i mnogo više, moglo se vidjeti i doživjeti na ovom humanitarnom koncertu


Unatoč dosadnoj kiši, tmurnim oblacima i preseljenju manifestacije s posedarske rive u OŠ Braće Ribar, prepuni atrij i terasa te dobro popunjeno školsko igralište i dvorište u subotu su još jednom dokazali da su zajedništvo i dobrota pravi odgovori na pitanje humanosti.
Riječ je o humanitarnom koncertu pod nazivom “Posedarje zajedno”, prihod koji je bio usmjeren za pomoć u liječenju dviju teško bolesnih djevojčica – Nike Nekić (5) iz Posedarja oboljele od leukemije i Vlatke Knežević (10) iz Slivnice oboljele od Hodgkinovog limfoma, bolesti limfnih čvorova.
Pomoć brojnih volontera
– Sakupljeno je 29 tisuća kuna, ponosno je obznanila Anita Brala koja je sa sumještankom Marijanom Nekić bila inicijatorica i organizatorica ove hvalevrijedne humanitarne manifestacije.
Obiteljima Nike i Vlatke je financijska pomoć za njihovo liječenje prijeko potrebna. Obje djevojčice su na liječenju u Zagrebu, s njima su majke, a troškovi za mukotrpno liječenje opakih bolesti i odvojeni život obitelji sve su veći.
– Elvira i Ivan Nekić uz Niku imaju još dvoje djece, dok je Vlatka Knežević jedno od čak petero djece Mirjane i pomorca Živka. Kada je riječ o opakim bolestima borba za ozdravljenje i dalje je neizvjesna. Uvjereni smo da će borba obiju obitelji imati sretan završetak, objašnjavaju nam ispred štanda na kojem se moglo donirati za slasne porcije lovačkog gulaša kojeg su pripremili lovci Lovačkog društva Kamenjarka iz Posedarja.
Osim posedarskih lovaca, organizaciju domjenka pomogle su i brojne žene koje su ispekle kolače.
Treba spomenuti i humanu gestu slikarice Klaudija Krušev koja je donirala sliku, zatim djece kaja su izradila fotografije. Bila je organizirana i tombola, a nikako ne treba zaboraviti ni brojne volontere koji su sudjelovali u organizaciji koncerta kao ni one koji su poluživali.
– Sve je bilo bez istaknute cijene, donirano je koliko je tko mogao. Hvala im lijepa, ovo je istinsko slavlje života. Hrabre djevojčice bore se s opakom bolešću i ova manifestacija je najmanje što možemo napraviti za njih, rekla je Marijana Nekić.
“Kao jedno veliko srce”
Gotovo dva sata poruka mira i jedinstva poslana u glasovima KUD-ova, klapa i solista odjekivala je iz posedarske škole. Svi su k’o jedan pjevali su za ozdravljenje hrabrih djevojčica. Ljubav prema bližnjemu, nada i pomoć potrebitima, mnogo darežljivih ruku koje grade bolji svijet… Svega toga pa i mnogo više moglo se vidjeti i doživjeti na ovom humanitarnom koncertu.
– Ova škola u subotnje predvečerje uistinu izgleda kao jedno veliko srce, prekrasno je vidjeti ovako nešto, rekla je Iva Mustać-Klarić, voditeljica ženske klape Barufa.
Pored klape Barufa nastupili su KUD-ovi “Sv. Duh” iz Posedarja, “Slivnica” iz Slivnice, “Fortica” iz Novigrada te “Vila Velebita” iz Jasenica u zajedništvu sa KUD-om “Nadin” iz Nadina. Dodatni adrenalin raspoloženja izazvao je nastup ženske klape “Kandelora” iz Zemunika i muške klape “Težaci” iz Paljuva, dua Arcobaleno i 16-godišnje Nini iz Posedarja. Pjesma se nastavila i nakon koncerta.
– Hvala od srca svima koji su posjetili ovu humanitarnu manifestaciju i donirali novac kako bi pomogli našim hrabrim djevojčicama. Ravnatelju škole Luzarku Novakoviću hvala na ustupanju prostora. Posebno hvala svim izvođačima, voditeljici Anamariji Barabi i ton majstoru Miru Miliću. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji, zahvaljivala je Anita Brala.
Sredstva za pomoć u liječenju Nike i Vlatke se još tjedan dana mogu uplatiti na broj žiro računa u Splitskoj banci: 233 0003 1100 36 4 174, s doznakom “Posedarje zajedno”.


Pomoć Općine Posedarje




Općina Posedarje itekako ima senzibilitet za potrebite sugrađane. Uvijek pomažemo bolesnima te socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima, braniteljima, studentima, svima kojim je to potrebno. Novčano smo već pripomogli obitelj Knežević, pomoći ćemo i obitelj Nekić, najavio je načelnik Ivica Juričević koji je s obitelji nazočio na događanju.