Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Mons. Puljić: Obitelj je rasadište svetosti života

Autor: Ante Rogić

15.04.2013. 22:00
Mons. Puljić: Obitelj je rasadište svetosti života

Foto: Zvonko KUCELIN



U Zadru će se u petak i subotu 19. i 20. travnja održati Nacionalni studijski dan za djelatnike i suradnike u pastoralu braka i obitelji. Tema prvoga znanstvenog skupa, koji se nalazi u trogodišnjem planu Hrvatske biskupske konferencije je ‘Od teologije tijela do evanđelja života’, a jučer su ga predstavili zadarski nadbiskup Želimir Puljić, organizator skupa u Nadbiskupiji don Emil Bilaver i dr. Petar Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK-a za život i obitelj.
Nacionalni studijski dan se održava u samostanu Školskih sestara franjevki u Arbanasima u Zadru, uz sudjelovanje oko dvije stotine angažiranih osoba u pastoralu braka i obitelji iz svih hrvatskih biskupija koje su ugostile obitelji u gradu Zadru. Predavač o Teologiji tijela je mr. don Damir Stojić, a o Evanđelju života dr. Suzana Vuletić.
– Blago obitelji u kojoj se supružnici vole, život poštuju i djecu rađaju. Blago obitelji koje se okupljaju na molitvu. Blago obitelji u kojoj nema rasipništva i oholosti, poručio je zadarski nadbiskup zaključivši da ovaj simpozij ide k tomu da imamo što više takvih obitelji.
Nacionalni studijski dan započinje u petak u 18.30 sati svečanim otvaranjem, a potom slijedi predavanje pod nazivom “Teologija tijela: proučavanjem do primjene” održat će mr. sc. don Damir Stojić. Sudionici, njih 200-tinjak, potom odlaze u obitelji domaćina.
Na studijski dan službeno je prijavljeno 169 osoba među kojima 45 bračnih parova, 22 svećenika, dvije redovnice i jedan redovnik, te 35 pojedinaca. Zanimljivo je kako će za trajanja simpozija u Zadru boraviti i 47 djece koji će biti zbrinuti u programu animacije.