Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Organizatori utrke Zadar Night Run odbili novac TZ grada Zadra

16.04.2018. 13:57
Organizatori utrke Zadar Night Run odbili novac TZ grada Zadra


Od male noćne utrke i tek 300-tinjak prijavljenih trkača do njih 1500 u samo četiri godine, Zadar night run postao je prepoznat i prihvaćen projekt, pun entuzijazma i energije kako u Zadru tako i cijeloj Hrvatskoj, rekao je to na konferenciji za medije Jure Šango, glavni organizator utrke Sport & Moda Zadar night run 2018.
Do utrke je ostalo još malo, svega pet dana. Trenutno je zaprimljeno gotovo 1000 prijava, a utrka će biti zatvorena nakon 1500 prijava.
– U sljedećih par dana očekujemo jedan „boom“ prijava tako da ćemo se vjerojatno približiti brojci od 1500. Jako smo zadovoljni s odazivom koji je veći nego prošle godine. Jako puno trkača u Zadar dolazi iz drugih gradova Hrvatske (oko 35% trkača). Zadovoljni smo i s činjenicom da se utrkom promovira smisao zbog kojeg je cijela utrka i osmišljena a to su trčanje i zdravo življenje. Ponosni smo na podatak da u klubu imamo preko 100 djece mlađih od 13 godina što je velika stvar!
Veliku zaslugu za sve to, osim Triatlon kluba Zadar i Škole trčanja Zadar, imaju i Grad Zadar te Zadarska županija koji su projektu dali veliku podršku. No, Šango je izrazio i veliko žaljenje.
– Nakon četiri godine postojana, dovođenja 1500 trkača iz svih krajeva Hrvatske i promocije Zadra nije nam jasno da nismo podržani od TZ Grada Zadra, iz koje su svakog trkača „podržali“ s otprilike 1,8 kn, što je u konačnici oko 2000 kn. Očito smo za njih još vrlo mali i beznačajani. Mi smo se zahvalili i odbili novac jer smatramo da zaslužujemo veću pažnju i podršku. Trudimo se promovirati ime grada Zadra, kao što stoji i u imenu utrke, i zato nas je to s njihove strane jako razočaralo, pa čak i uvrijedilo, kazao je.
Prijaviti se možete do 19. travnja, nakon toga prijave više neće biti moguće. Sve trkače očekuje i bogati start paket sponzora ovogodišnje utrke Sport & Moda Zadar night run koji, zajedno sa startnim brojem, moraju podići u četvrtak i petak, između 15 i 21 sat, u preizemlju City Gallerije, ispred trgovine Sport&Moda .
Na startu i cilju utrke za dobru atmosferu pobrinut će se DJ Mesh i MC Ante Dujić. Start je u Foši (Kopnena vrata) u 21 sat. Pozvaju se svi građani, i trkači i netrkači, da se pridruže i podrže utrku. Možete odabrati svoju utrku te trčati 2.5 km, 5 km ili 10km. Staza kreće od Foše uz Tehničku školu preko Muraja, Istarskom obalom, do Pomorske škole i završava na Foši. Nakon utrke, svi trkači se pozivaju na afterparty u Famous beach bar.
Vozači se mole za oprez i strpljenje. Cesta će u subotu bti zatvorena od 20:30 do 22:30 sati. Promet će biti reguliran, a vozači koji se slučajno nađu na stazi neka pripaze na trkače, apeliraju organizatori.
Itilema Burčul, direktorica maloprodaje Sport & moda, glavnog sponzora utrke, kazala je kako su i nakon dugogodišnje suradnje sa školom trčanja i s Triatlon klubom Zadar, odlučili podržati ovaj projekt.
– Smatramo da svakako pridonosi druženju i održavanju sportskog života ne samo za građane već i za sve posjetitelje grada Zadra. I dalje ćemo nastaviti podržavati ovaj projekt ali i slične sportske događaje, zaključila je.