Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šibenik (ni)je dječji festival

Autor:

15.05.2009. 22:00
Šibenik (ni)je dječji festival

Foto: Filip BRALA



Kod nas ne postoje nikakve iluzije da će se Šibenik predati unaprijed što znači da mi moramo odigrati svoju igru s maksimalno ozbiljnim pristupom i u tom pravcu pripremam momčad – kazat će Sagadin


Uoči posljednjeg susreta prije početka doigravanja za prvaka Hrvatske, Zmago Sagadin, trener Zadra, održao je redovitu konferenciju za medije u kojoj je najavio odlazak u Šibenik po pobjedu. Ipak, opreza nikad dosta, makar se radilo i o posljednjoplasiranoj momčadi lige.
– Koliko znam u ovim utakmicama koje su ujedno i susjedski derbi uvijek je prisutan rivalitet i napeta atmosfera. Ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Kod nas ne postoje nikakve iluzije da će se Šibenik predati unaprijed što znači da mi moramo odigrati svoju igru s maksimalno ozbiljnim pristupom i u tom pravcu pripremam momčad – u uvodu će Sagadin koji je upozorio na opasnosti koje vrebaju iz šibenskog sastava.
– Šibenik je momčad koja daje puno koševa ako im se dopusti tako da obranu, skok i kontranapade moramo kontrolirati i pokušati što prije uspostaviti našu igru. Najveću opasnost s vanjskih pozicija u Šibeniku predstavlja bekovski par Mimica i Filipović koji su dobri napadači i treba ih limitirati. Tu su i Bilobrk koji je dobar igrač i ova dva centra Vukičević i Bilan koji konstantno daju dosta koševa i imaju velik broj skokova. Znači, formula je njihove centre limitirati u skoku, a vanjske igrače limitirati u broju poena.
Ponovio je trener Zadra da je ova utakmica koliko je važna po pitanju bodova i posljednji test pred početak raspleta prvenstva u doigravanju.
– Inzistirat ću da budemo koncentrirani i vježbamo obranu i skok te da uigramo neke stvari koje nam još ne idu baš najbolje. Jasno, cilj je da i u ovoj utakmici pokušati podignuti Stipčevića blizu razine od prije ozljede iako oni igra sve bolje i bolje. Također nam je potreban kompletan povratak Hrvoja Perića koji se polako vraća nakon svih ispadanja iz ritma treninga ove sezone. Radi dobro i trebat će mu još koja utakmica da se vrati na svoj optimum.
Ipak, svima je jasno da će dvoboja sa Šibenikom biti svojevrstan prijemni ispit pred početak doigravanja u utorak (19. svibnja).
– Idemo u Šibenik dati maksimum. Po treninzima vidim da su moji igrači u dobrom stanju i to je dobar znak pred početak doigravanja. Dobro je raspoloženje, dobro se radi i mislim da smo spremni i da ćemo danas pružiti dobru partiju.


 MACURA I PROSTRAN IZVAN STROJA




Zdravstveni bilten je i dalje nepovoljan po Sagadina koji će i u ovoj utakmici imati smanjenu mogućnost rotacije igrača.
– Macura i Prostran će biti u sastavu, ali će samo popuniti broj igrača te neće nastupiti zbog nezaliječenosti svojih ozljeda. Popović i Olivari išli su na pripreme mlade reprezentacije tako da u ovom trenutku nemamo neku širinu na klupi, ali zato za trening imamo dosta igrača jer su s nama Tičina, Šestić, koji se vratio s rehabilitacije, i Šarlija koji je skinuo gips s ruke te je spreman partcipirati na treninzima – kazao je Sagadin.
Macuru smo stoga upitali kad se može očekivati njegov povratak na parket?
– Imam problema s koljenom i potrebno mi je mirovanje još nekoliko dana. Nema potrebe riskirti pogoršanje ozljede i očekujem da bi već u nedjelju mogao početi s treninzima – nada se Macura koji već razmišlja o Zagrebu, vjerojatnom protivniku u polufinalu doigravanja za prvaka.
– Prednost domaćeg terena daje nam za pravo nadati se finalu. Zagreb nam je tradicionalno neugodan protivnik i velik dužnik. Pogotovo što ih ove sezone nismo uspjeli pobijediti u Trnskom.


 DRUGA POBJEDA KADETA


Na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske za kadete, koje se održava u Koprivnici, nakon pobjede u prvom kolu protiv Kvarnera Zadar je do nove pobjede došao u drugom kolu u dvoboju sa Zagrebom. Završilo je 80:69 (16:16, 24:16, 22:22, 18:15) za momčad iz Jazina u čijim je redovima Roko Jurlina bio najefikasniji s 18 poena, 16 je dodao Anđelko Ivanov, a Emilio Banić je upisao 15 poena i 14 skokova. S dvije pobjede na početku turnira Zadar je napravio veliki korak prema osvajanju jedne od prve dvije pozicije koje donose plasman za završni turnir četiri najbolje hrvatske momčadi. Zadarani su sinoć igrali s Cedevitom, a danas ih očekuje dvoboj s Koprivnicom.
Rezultati, 1. kolo: Zadar – Kvarner 121:93, Koprivnica – Zagreb 66:91, slobodna Cedevita, 2. kolo: Koprivnica – Cedevita 54:79, Zadar – Zagreb 80:69, slobodan Kvarner.
Za Zadar su protiv Zagreba nastupili: Mujagić, Ivanov 16, Hordov, Bucaj 9, Ljubičić, Smolić 6, Mavra 10, Banić 15, Gjergja, Jurlina 18, Jurjević 6, Lukić. Trener: Rudolf Tičina.


 PREDNOSTI PRETPLATNIKA


Iz KK Zadra obavještavaju godišnje pretplatnike da za doigravanje za prvaka neće trebati kupovati nove ulaznice, već će na sve utakmice završnice Prvenstva Hrvatske moći ući sa svojim dosadašnjim godišnjim ulaznicama. Osim toga dosadašnji pretplatnici imat će prednost pri kupovini godišnjih ulaznica za sljedeću sezonu, čime će im se omogućiti da zadrže svoja mjesta u dvorani.