Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Karamarko: Ja nudim promjene koje će stranku dignuti i zato sam najmanje poželjan!

15.05.2012. 22:00
Karamarko: Ja nudim promjene koje će stranku dignuti i zato sam najmanje poželjan!


Ja sam medijski promoviran u favorita. Iza sebe imam više od 20 godina rada za ovu državu, ja nudim promjene koje će stranku dignuti i ja sam najmanje poželjan kandidat, to je sigurno, kazao je Karamarko


– Pred nama su u nedjelju, slobodan sam reći, najvažniji stranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Nakon sučeljavanja s vlastitim promašajima, gubitkom izbora i sagledavanjem prošlosti i budućnosti stranke, otvaramo novu stranicu i krećemo na put jačanja i pune demokracije HDZ-a. Svi naši koraci i sva naša nastojanja moraju rezultirati pobjedom naše stranke na sljedećim izborima, poručio je Tomislav Karamarko, predsjednički kandidat HDZ-a, pred predstavljanje svog programa u dupkom punoj kongresnoj dvorani hotela Kolovare.
Karamarko je izložio načela preko kojih će HDZ pokušati vratiti na pravi put.
– Hrvatskoj treba snažan, prepoznatljiv, čist i profiliran HDZ! Jedino obnovljeni HDZ Hrvatskoj i hrvatskim građanima može vratiti dostojanstvo, ponos i optimizam. Jedino će obnovljeni HDZ omogućiti gospodarski napredak, a u okviru Europske unije osigurati novu političku, gospodarsku i duhovnu neovisnost. To je politika nove hrvatske neovisnosti, nova politička platforma HDZ-a, tvrdi Karamarko koji je porijeklom iz Kruševa.
Adutom u utrci za čelnika HDZ-a smatra to što je bio jedan od utemeljitelja stranke. Rekao je da mu je adut i to što zna što treba učiniti da se HDZ vrati na stare staze slave i pobjede, uz iskustvo na važnim dužnostima. Siguran je u pobjedu.
– Stanje u državi tjera nas na brz oporavak i povratak na vlast. Prvi cilj su pripreme za lokalne izbore kako bismo pokazali snagu koju HDZ još uvijek ima, naglasio je Karamarko dodavši pritom kako se odlučio kandidirati jer smatra da može ponovno dignuti stranku i njen ugled.
Istaknuo je da su unutarstranački izbori predugi, a da u kampanji za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice ljudi svašta pričaju, izmišljaju i insinuiraju, ali on na to ne reagira.
– Ja sam medijski promoviran u favorita. Iza sebe imam više od 20 godina rada za ovu državu, ja nudim promjene koje će stranku dignuti i ja sam najmanje poželjan kandidat, to je sigurno, kazao je Karamarko dodajući kako je predsjednik stranke logički budući premijer, a ne predsjednik RH-a.
Poručio je da će nakon izbora pružiti ruku pomirenja svima bez obzira na sve.


Svi osim Ane Lovrin




Više od 250 zadarskih i županijskih HDZ-ovaca nakon sinoćnjeg susreta i predstavljanja programa predsjedničkog kandidata HDZ-a, Tomislava Karamarka iz hotela Kolovare izašlo je “nabildanog” stranačkog ega. Naime, iako Zadarska županija ima točno 110 izaslanika za nedjeljni 15. Opći sabor stranke u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, na predstavljanje Karamarkova programa sinoć je došlo preko 250 članova i izaslanika. Predvodio ih je zadarski stranački šef Božidar Kalmeta koji je Karamarkov kandidat za dopredsjednika stranke. Bili su tu svi poznati HDZ-ovci, od saborskog zastupnika Branka Kutije, župana Stipe Zrilića i Zlatka Begonje koji su kandidati za Predsjedništvo stranke, zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića, ratnog zapovjednika Danijela Telesmanića Dida pa sve do Rena Sinovčića i gotovo svih gradonačelnika i načelnika. Na predstavljanju programa bio je i Željko Dilber, jedan od najodanijih prijatelja generala Ante Gotovine. Nedostajala je tek, koliko smo u gužvi mogli primijetiti, zastupnica Ana Lovrin, kandidatkinja za Predsjedništvo stranke aktualne predsjednice Jadranke Kosor.