Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na mozaik klupi općinski grb sa zaštitnim znakom morskog konjića

15.05.2017. 22:00
Na mozaik klupi općinski grb sa zaštitnim znakom morskog konjića


U namjeri da se što bolje pripreme za početak ovogodišnje turističke sezone te da Privlaku gostima prikažu u još ljepšem ruhu, Turistička zajednica pokrenula je kreativni projekt izrade mozaik klupa. Jedna takva klupa ovih se dana mogla vidjeti neposredno ispred ulaza u prostorije TZ-a i postala je predmet zanimanja ne samo Privlačana već i prvih gostiju koji u ove svibanjske dane posjećuju ovo mjesto i općinu.
– U suradnji s gospođom Božicom Kliman pokrenuli smo projekt izrade mozaik klupa, koja je idejna začetnica ovog posla i njime je zaokupljena već duže vrijeme. Klupa je u završnoj fazi i na njezinoj prednjoj strani nalazi se ukrašen općinski grb sa zaštitnim znakom morskog konjića. Sa stražnje strane postavljen je brod sabunjar, koji simbolizira ne tako davno najznačajniju djelatnost od koje su mnoge generacije živjele, a to je sabunjarstvo, kazala je direktorica ureda TZ-a Iva Zorić, dodajući kako su u izradu klupa uključili i polaznike Dječjeg vrtića ¨Sabunić¨ i njihovo vodstvo s ravnateljicom Jasminkom Barić, tako da projekt u konačnici ima i edukativni karakter.
– Osim našim mještanima ova kao i ostale planirane klupe koristit će i mnogim turistima, kojima će upravo one biti novi motiv za idealanu fotografiju. Na koncu, sa zadovoljstvom mogu istaknuti kako je čitav ovaj projekt bezrezervno podržalo vodstvo naše Općine, a u njega su se također bezrezervno uključili djelatnici općinskog Komunalnog poduzeća ¨Artić¨, kaže Zorić.