Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Novi ustroj zadarske Gradske uprave

Autor: Siniša Klarica

15.06.2009. 22:00
Novi ustroj zadarske Gradske uprave


Trenutačno nam je prioritet napraviti novi ustroj gradskih odjela i s tim prijedlogom ići na Gradsko vijeće. Nakon toga, po novom ustroju trebam razmisliti o odabiru pročelnika odjela, a tek onda ću imenovati savjetnike, ističe zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić


Iako je tijekom preuzimanja dužnosti zadarskog gradonačelnika Zvonimir Vrančić najavio da će osnovati tim savjetnika, to se nije dogodilo ni dan prije konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća. Kako nam potvrđuje gradonačelnik, te aktivnosti zasad nisu u prioritetu niti savjetnici spadaju pod nekakavu formalizaciju o kojoj će odlučivati Gradsko vijeće Zadra. Ono o ćemu će odlučivati GV Zadra, sigurno je novi ustroj gradske uprave.
Trenutačno nam je prioritet napraviti novi ustroj gradskih odjela i s tim prijedlogom ići na Gradsko vijeće. Nakon toga, po novom ustroju trebam razmisliti o odabiru pročelnika odjela, a tek onda ću imenovati savjetnike. Mislim da će do tog imenovanja proći još koji mjesec, rekao nam je Zvonimir Vrančić.
Podsjetimo se, Vrančić je najavio formiranje posebnog odjela za gospodarstvo, turizam i europske integracije koji je dosad djelovao u odjelu za komunalne djelatnosti. Od tog novog odjela, Vrančić očekuje finalizaciju Gospodarske zone Crno i praćenje projekta luke Gaženica. Uz sve to, odjel bi trebao pratiti i privatne investicije, poglavito u hotelske kapacitete, ako i investicije koje se mogu pokrenuti iz europskih fondova. Podijeliti će se i sadašnji odjel za školstvo, kulturu i sport u dva odjela, sport i kulturu. Zanimljivo je da bi spomenuti tim stručnjaka-savjetnika trebao, po zamisli novog zadarskog gradonačelnika, komunicirati s pročelnicima odjela po nekakvoj hijerarhijskoj liniji, pa ako imenovanje tih ljudi ne potpada po nekakvu formalnost, nije jasno radi li se tu o nekakvom para-gradskom tijelu ili pod proširene ovlasti prvog čovjeka gradske uprave.