Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Potpisani ugovori o suradnji između 12 ponajboljih hrvatskih tvrtki i Yacht-Poola

Autor:

15.06.2009. 22:00
Potpisani ugovori o suradnji  između 12  ponajboljih hrvatskih tvrtki i Yacht-Poola


U utorak su u Marini  Kornati u Biogradu službeno potpisani ugovori o suradnji  po pitanju novih standarda  popravaka brodica između 12  ponajboljih hrvatskih tvrtki iz  branše i Yacht-Pool iz Poreča. Yacht-Pool je vodeći  hrvatski specijalist za osiguranje brodica i jahti, a  nedavno je pokrenuo REX  Inicijativu, novu uslugu kojom svojim  osiguranicima omogućava popravke i  održavanje plovila  isključivo kod licenciranih domaćih  brodopopravljača i  brodograditelja, tvrtki koje su se svojim  umijećem, kvalitetom i referencama  dokazale kao vodeće u nautičkoj  branši u Hrvatskoj.
U praksi se često  događa da je glavni  kriterij kod popravljanja brodova cijena, na uštrb kvalitete. To je često  dovodilo do katastrofalnih situacija  poput potapanja brodova, kako je rekao Đek Šurija iz  Yacht-Poola:
– Kako bi se izbjegla mogućnost da se vlasniku loše  popravi brod dogovorili smo  da se postave standardi popravaka broda tako i postupka popravka. Na ovaj  način štite se vlasnici broda,  brodopopravljači i osiguravatelji. Okupljamo vrhunske  brodopopravljača koji prate  moderne standarde, nove  tehnologije i materijale koji  se koriste kod izrade broda.
Najjednostavnije rečeno,  ovo znači da će vlasnici jahti  ili brodova, pogotovo kod  većih i ozbiljnijih havarija,  računati da će njihovo plovilo  biti popravljeno kod licenciranih brodopopravljača, uz  prava jamstva i najvišu moguću kvalitetu obavljenog posla. Dakle, popravak i  održavanje brodica povjerit  će se ljudima od struke i stati  na kraj, kada su u pitanju  osiguranici ove tvrtke, dosta  uvriježenoj “fušerskoj” praksi  u ovom segmentu nautike.
REX Incijativu Yacht-Poola, kao Ugovorni partneri, prihvatili su:  Brodogradnja  Pičuljan d.o.o. Rab,  Almi d.o.o. Umag,  Fereli d.o.o. Poreč,  NCP d.o.o. Šibenik,  Jarušica d.o.o. Murter, Marservis d.o.o.  Novigrad, Brodogradilište Punat d.d. Punat, Anorti d.o.o. Biograd na moru, Riva  d.o.o. Šibenik, AD  Brodovi d.o.o. Solin,  SAS- Vektor d.o.o.  Zadar i Aspar Rigging d.o.o. Rijeka.  Partneri na projektu  su Allianz osiguranje i  Kvarner viena osiguranje.