Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Predsjednik OV-a Predrag Dušević

Autor: Ivan Stagličić

15.06.2009. 22:00
Predsjednik OV-a Predrag Dušević

Foto: Velimir BRKIĆ



Općinsko vijeće Općine Ražanac u novom je sazivu održalo jučer u Ražancu svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj su izabrani i novi predsjednik te dopredsjednik Općinskoga vijeća. Nakon što je utvrđeno da je na sjednici nazočno svih petnaest vijećnika, Mandatno povjerenstvo u sastavu Branko Dundović, Petar Miočić i Milan Borzin podnijelo je vijećnicima službene rezultate s održanih lokalnih izbora. U Ražancu je odziv birača bio 58,6 posto, a najviše glasova osvojila je koalicija HDZ-HSP sa 64,9 posto, zatim HSS 21,6 posto te SDP-HNS 13,51 posto. S liste HDZ-HSP u Općinsko vijeće izabrani su Josip Miletić, Predrag Dušević, Josip Dušević, Mate Mustać, Bože Čolak, Dragutin Miočić, Nediljko Jović, Pave Zubčić, Branko Dundović i Milan Borzin. S liste HSS-a u OV ulaze Emil Dokoza, Vladimir Kovačević i Ivan Mustać, a s liste koalicije SDP-HNs izabrani su Jure Kožul i Josip Jović.
Nakon što je Izvješće Mandatnog povjerenstva jednoglasno prihvaćeno, predsjedanje je preuzeo najstariji vijećnik Josip Jović koji je vijećnicima pročitao vijećničku prisegu koju su oni prihvatili i potpisali. Jović je tijekom svog predsjedanja izrazio i žaljenje što unatoč novim zakonima u Vijeću nema ni jedne žene, ali kaku su i sami vijećnici zaključili, tu se ne može više ništa napraviti.
Povjerenstvo za izbor i imenovanja u sastavu; predsjednik Petar Miočić, članovi Pave Zubčić i Predrag Jović iznijelo je pristigle prijedloge za predsjednika i dopredsjednika Općinskoga vijeća. Predloženi su Predrag Dušević za predsjednika i Josip Fušević za dopredsjednika, obojica s liste HDZ-HSP. U glasovanju koje je uslijedilo, obojica su i jednoglasno izabrani. Predrag Dušević je tada preuzeo vođenje sjednice te se kratko obratio vijećnicima iskazavši im zahvalnost na ukazanom povjerenju te je obećao kako će raditi na boljitku čitave općine Ražanac i postavljati visoke ciljeve koji će se ostvarivati kroz kvalitetan rad svih vijećnika uz suradnju i prijedloge, a i kritike ako je potrebno, ali s ciljem boljitka i napretka općine i njezinih stanovnika. Prije zaključenja sjednice izabrana je još Komisija za Statut i poslovnik za kojom se ukazala potreba poradi novih zakonskih propisa o lokalnoj samoupravi u koju su izabrani Josip Dušević, Ivica Jordan i Branko Dundović. Nakon završetka sjednice, novi je predsjednik Općinskog vijeća u skladu sa starim običajem, sve vijećnike počastio pićem.