Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Krave nisu bile ugrožene

Autor: Suzana Bandić

15.06.2010. 22:00
Krave nisu bile ugrožene

Foto: Filip BRALA



Nakon što su vatrogasci ugasili vatru na dvije fronte, požar je u 15.30 lokaliziran i na trećoj, nedaleko farme Vigens. Vatru su gasila i dva kanadera i Air tractor
Nakon što je u subotu buknuo prvi veći ovogodišnji šumski požar na otoku Pašmanu, na zadarskom je području, točnije između Turističkog naselja Zaton i farme krava Vigens, jučer nešto prije 14 sati izbio još jedan požar, također u borovoj šumi. Vatra je zahvatila prostor od oko pet hektara, a u gašenju su sudjelovali vatrogasci JVP Zadar i DVD Pljusak iz Nina, no kako je riječ o gustoj borovoj šumi u pomoć su pozvane i zračne snage.
– Osim devet vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Zadar koji su na teren izišli s tri vozila u gašenju sudjeluju i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zaton. Obzirom da puše zapadni vjetar vatra se širi prema Ninskom Dračevcu tako da farma krava nije ugrožena, no ipak smo pozvali u pomoć i zračne snage, pa u gašenju sudjeluju dva kanadera i jedan Air tractor – rekao nam je Željko Šoša, županijski vatrogasni zapovjednik dodavši kako je preventivno obaviještena i Elektra Zadar koja je isključila dalekovod na tom području kako bi kanaderi lakše pristupili gašenju.
Nakon što su vatrogasci ugasili vatru na dvije fronte, požar je u 15.30 lokaliziran i na trećoj, nedaleko farme Vigens.
Na mjestu požarišta i zadarski su policajci imali pune ruke posla pa su tako, ispitujući zatečene osobe u blizini, došli i do vrijednih saznanja o uzroku požara. Naime, kako saznajemo, policajcima je očevidac ispričao kako sumnja da je požar namjerno podmetnuo 46-godišnjak. On je ubrzo potom uhićen i priveden na kriminalističku obradu u prostorije Prve policijske postaje koja se odužila do kasnih večernjih sati.