Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mladen Gulan imenovan načelnikom Druge policijske postaje Zadar

Autor: Suzana Bandić

15.06.2010. 22:00
Mladen Gulan imenovan načelnikom Druge policijske postaje Zadar


Mladen Gulan, dosadašnji načelnik Policijske postaje Biograd imenovan je za načelnika Druge policijske postaje Zadar gdje je zamijenio Ivana Miočića. Na Gulanovo mjesto postavljen je Ivica Stipanić koji je unaprijeđen s mjesta pomoćnika načelnika Prve policijske postaje za poslove policije
Nakon pravomoćnosti rješenja Disciplinskog suda u Splitu kojim je Ivanu Miočiću, suspendiranom načelniku Druge policijske postaje Zadar, izrečena disciplinska kazna premještaja na drugo radno mjesto niže složenosti poslova, jučer je Zlatko Sokolar, načelnik Policijske uprave zadarske, na tu izuzetno važnu funkciju imenovao policajca Mladena Gulana, dosadašnjeg načelnika Policijske postaje Biograd. Gulan je palicu prvog čovjeka Druge policijske postaje preuzeo od Marija Tokića koji je tu dužnost obavljao privremeno nakon što je donedavnom načelniku Ivanu Miočiću nepravomoćno utvrđena stegovna odgovornost, jer je pod utjecajem alkohola od 1,03 promila alkohola u krvi službenim vozilom, koje je koristio za privatne potrebe, skrivio prometnu nesreću pričinivši na vozilu totalnu štetu. Kako saznajemo, Miočić je degradiran te je raspoređen na radno mjesto policijskog službenika za gospodarski kriminalitet u Odsjeku gospodarskog kriminaliteta Odjela za kriminalitet policije PU zadarske za koje ispunjava sve uvjete. Unaprijeđenog Mladena Gulana na mjestu načelnika Policijske postaje Biograd zamijenit će Ivica Stipanić koji je unaprijeđen s mjesta pomoćnika načelnika Prve policijske postaje za poslove policije.
S najnovijim imenovanjima načelnik Sokolar zaokružio je svoju kadrovsku križaljku i ispunio ono što je i najavio nedugo nakon što je preuzeo kormilo PU zadarske od Antuna Dražine, dotadašnjeg načelnika PU zadarske raspoređenog na radno mjesto višeg instruktora za protuterorističku taktiku u Zapovjedništvu Specijalne jedinice policije u Zagrebu.
Kadrovsku rošadu u zadarskoj Policijskoj upravi Sokolar je započeo imenovanjem načelnika kriminalističke policije gdje je na upražnjeno mjesto zbog odlaska u mirovinu dotadašnjeg načelnika Antuna Novoselovića, privremeno kao vršitelja dužnosti postavio Gašpara Begonju. Zasluge za to unapređenje Begonja je stekao dotadašnjim besprijekornim radom na mjestu pomoćnika načelnika Prve policijske postaje Zadar za kriminalističku policiju, a prethodno je radio u Pomorskoj policiji i Specijalnim jedinicama policije. Nakon toga uslijedilo je imenovanje Maksimilijana Surića na upražnjeno mjesto načelnika Odjela javnog reda pri Odjelu policije, također zbog odlaska u mirovinu dotadašnjeg načelnika. Surić je prema kriteriju uspješnosti obavljanja policijskih poslova, predanosti radu, povjerljivosti i ozbiljnosti pristupanja poslovima, na to mjesto unaprijeđen iz Operativno-komunikacijskog centra, takozvanog 92, gdje je posljednjih nekoliko godina obavljao poslove voditelja smjene, a prije toga radio je u Pomorskoj policiji. Istodobno je uslijedilo i očekivano imenovanje u Odsjeku za nezakonite migracije pri Odjelu za granicu gdje je na mjesto voditelja tog Odjela, a s ciljem boljeg funkcioniranja Granične policije, postavljen mr. sc. Petar Strmota, koji je početkom godine na Pravnom fakultetu u Splitu magistrirao na temu “Sigurnost plovidbe uz pomoć suvremenih informacijskih tehnologija”. Strmota je posljednjih godina radio kao službenik u Odjelu granične policije, a prije toga, upravo kao i Maksimilijan Surić, obnašao je dužnost voditelja OKC smjene i to punih osam godina, gdje je unapređenjem raspoređen iz Interventne policije.
Odmah po dolasku u Zadar, osim kadrovskih izmjena unutar Policijske uprave, Sokolar je najavio i žestok obračun sa zadarskim krim miljeom pa stoga ostaje za čekati na njegov sljedeći potez.