Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najboljima čestitao i gradonačelnik

Autor: Valentina Mlađen

15.06.2010. 22:00
Najboljima čestitao i gradonačelnik

Foto: Filip BRALA



Učenici kojima dodjeljujemo ova priznanja i nagrade, u nekom predmetu ili nekom hobiju su najbolji. Oni doista zaslužuju da im cijela zadarska javnost, na čelu sa mnom kao gradonačelnikom čestita te da im se oda priznanje i da ih se istakne kao one koji su najvažniji i najbolji od svih, kazao je sinoć zadarski gradonačelnik
Simboličnim nazivom “Uspješni i odvažni – učenici na djelu” sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar obilježen Dan izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra 2010. Trud i uspjeh vrijednih učenika obilježen je bogatim programom koji su pripremili učenici i njihovi mentori te dodjelom zahvalnica i prigodnih darova koje je najuspješnijima dodijelio gradonačelnik grada Zadra Zvonimir Vrančić. Program je započeo himnom nakon koje je održana minuta šutnje za branitelje i sve koji su kroz povijest dali život za Hrvatsku, a nakon toga okupljenima se obratio gradonačelnik Vrančić.
– Učenici kojima dodjeljujemo ova priznanja i nagrade, u nekom predmetu ili nekom hobiju su najbolji. Oni doista zaslužuju da im cijela zadarska javnost, na čelu sa mnom kao gradonačelnikom čestita te da im se oda priznanje i da ih se istakne kao one koji su najvažniji i najbolji od svih. Pri tome želim istaknuti da ne podcjenjujemo onu djecu i učenike s nešto skromnijim uspjesima. I oni zaslužuju naše poštovanje i bit će također vrlo vrijedni članovi našega društva. Ali evo ovi učenici zbog kojih smo se okupili su dokazali sebe već u mladoj dobi i ja sam uvjeren da se već u ovim mladim danima zacrtavaju neki putovi koji će se kasnije vidjeti u životu i koji će zasigurno dovesti do uspjeha na nekom polju ljudske djelatnosti. Ono što je za razliku od ovoga vrijedno našega prezira jest devijantno ponašanje i to već u ovoj najranijoj dobi. Oni koji nisu našli sebe u jednom potraživanju na pravi način mi ih pozivamo neka dođu k nama jer su dobrodošli, rekao je Vrančić. Nakon uvodne riječi otpočeo je i program za vrijeme kojega su okupljene plesom, sviranjem, pjesmom, igrokazom i drugim točkama zabavljali učenici zadarskih osnovnih škola. Nakon svake točke pročitana su imena učenika koji su osvojili neku od nagrada na županijskim, međužupanijskim i regionalnim natjecanjima. Ove godine nagrade su osvajali učenici OŠ Krune Krstića, OŠ Smiljevac, OŠ Zadarski otoci, OŠ Bartula Kašića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šime Budinića te učenici OŠ Stanovi. Učenicima koji su napornim radom ove godine osvajali neka od prva tri mjesta na državnim natjecanjima nagrade je osobno uručio gradonačelnik Zvonimir Vrančić.
Nagrađene su u punom kazalištu došli podržati prijatelji, roditelji, ali i nastavnici te ravnatelji škola koji su mogli izraziti samo ponos. Program je završen pjesmom “Zadar je u srcu mome” koju su izveli Lucija Paleka i Ivona Kovačević u pratnji zbora OŠ Smiljevac.