Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Petar Šimunić: Načelnik mora odstupiti!

Autor: Siniša Klarica

15.06.2010. 22:00
Petar Šimunić: Načelnik mora odstupiti!


Petar Šimunić kaže da bi zbog moralnih razloga morao odstupiti i dati ostavku aktualni načelnik Nino Šimunić, a ako se koji slučajem kasnije ustvrdi da nije kriv, onda bi on trebao tražiti zadovoljštinu od onih koji su ga unaprijed proglasili krivim
Vijećnici HSP-a u Općini Bibinje do daljnjeg neće sudjelovati u radu Općinskog vijeća. Na taj korak su se odlučili zbog aktualne, nedemokratske situacije u Općini Bibinje u kojoj se ne uvažavaju HSP-ovi prijedlozi. HSP-ov vijećnik Petar Šimunić podsjetio je da je prošle godine Općina Bibinje dobila najlošiju ocjenu za transparentnost upravljanja.
– Podizanje USKOK-ove optužnice protiv općinskog načelnika Nina Šimunića to i potvrđuje, kao i prijašnje procesuiranje jednog općinskog djelatnika koji se još uvijek nalazi u pritvoru. Stoga podržavamo borbu koju hrvatska Vlada vodi protiv korupcije i gospodarskog kriminala, a sve ove ocjene i potvrde stvorile su negativnu sliku o Općini Bibinje, rekao je u uvodu Petar Šimunić.
Petar Šimunić kaže da bi zbog moralnih razloga morao odstupiti i dati ostavku aktualni načelnik Nino Šimunić, a ako se koji slučajem kasnije ustvrdi da nije kriv, onda bi on trebao tražiti zadovoljštinu od onih koji su ga unaprijed proglasili krivim. Petar Šimunić kaže da bi on, da je u istoj situaciji, odmah dao ostavku.
– Kažu neki danas da što je to 70.000 kn. koji se stavljaju na teret načelniku Općine Bibinje. Za mene je pronevjera-pronevjera, bilo da se radi o 7.000 ili 7.000.000 kn. Stoga mi izražavamo nepovjerenje općinskom načelniku, a sve to je samo pospješilo našu odluku da do daljnjeg, nas petorica vijećnika HSP-a, ne sudjelujemo u radu OV Bibinja, dodao je Petar Šimunić.
Šimunić dodaje da nisu samo aktualna “uskočka” događanja ono što zabrinjava HSP Bibinje. Riječ je i o netransparentnoj prodaji bibinjske zemlje. HSP-ovci kažu da su principijelno protiv prodaje bibinjske djedovine, ali da zbog toga uvijek bivaju nadglasani u Općinskom vijeću. Štoviše, HSP-ovci ne znaju niti o kojoj se točno parceli radi, pa predlažu da se za svaki metar kvadratni organizira referendum mještana Bibinja o prodaji općinske zemlje. Navodno oko toga ne bi trebalo biti stranačkih podjela među Bibinjcima, jer da se zemlja na taj način prije prodavala ne bi bilo danas u Bibinjama niti jedne javne površine ili središnjeg trga.