Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nakon što je deseti put u životu osuđen, pušten na slobodu

15.06.2011. 22:00
Nakon što je deseti put u životu  osuđen, pušten na slobodu


– Iako je riječ o samo jednoj prodaji, Vijeće ipak kod izricanja kazne Nevenu Gašiju nije moglo zanemariti činjenicu da je on do sada već devet puta pravomoćno osuđivan, od čega četiri zbog posjeda opojne droge – Dijana Grancarić


Neven Gaši, 46-godišnjak iz Zadra jučer je na zadarskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na tri godine i mjesec dana zatvora zbog prodaje 1,87 grama kokaina, dok je Saša Erik Ninčević (39), koji je od Gašija drogu kupio, uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine.
U obrazloženju presude predsjednica Sudskog vijeća Dijana Grancarić pojasnila je kako je Vijeće prilikom odmjeravanja zatvorske kazne, Gašiju uzelo u obzir njegovo držanje pred sudom, sudjelovanje u Domovinskom ratu te činjenicu da je otac maloljetnog djeteta – kao olakotne okolnosti.
– Iako je riječ o samo jednoj prodaji, Vijeće ipak, kod izricanja kazne Gašiju nije moglo zanemariti činjenicu da je on do sada već devet puta pravomoćno osuđivan, od čega četiri zbog posjeda droge – pojasnila je sutkinja Grancarić te Gašiju potom ukinula pritvor u kojem se nalazi nešto više od četiri mjeseca, tako da će on pravomoćnost presude čekati na slobodi.
Što se pak, tiče Saše Erika Ninčevića, Grancarić je pojasnila kako je Sudsko vijeće donijelo odluku o uvjetnom kažnjavanju osudivši ga na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od jedne godine jer je do sada neosuđivan, otac dvoje malodobne djece te zbog činjenice da je sve priznao policiji, odmah nakon uhićenja.
Nevena Gašija tužiteljstvo je teretilo zbog prodaje kokaina Ninčeviću u dva navrata. No, Sudsko vijeće osudilo ga je samo za jednu prodaju i to onu 2. veljače ove godine, kada mu je za iznos od tisuću kuna prodao 1,87 grama kokaina. Iako su obojica tvrdila da nisu krivi i branili su se šutnjom, Sudsko vijeće je temeljem Ninčevićeve obrane koju je nakon uhićenja dao policiji i istražnom sucu, telefonskih izlista za njihove mobilne uređaje koji potvrđuju da su na dan primopredaje kokaina razgovarali te iskaza policajaca koji su sudjelovali u njihovu praćenju i ispitivanju, zaključilo kako su i počinili djela koja su im se optužnicom stavljala na teret.