Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Posljednji koncert u uspješnoj sezoni

15.06.2011. 22:00
Posljednji koncert  u uspješnoj sezoni


Pjesmom “Zdravo  Marijo” Nikole Jerolimova  Zoranićev se zbor za ovu sezonu oprostio od svoje publike. Tradicionalni koncert  kojeg Zoranićevci upriliče svake godine na kraju sezone  pred ljeto održan je utorak  navečer u dvorištu Kneževe  palače.
Za “Zoranić” je ovo bila veoma uspješna sezona. Započela je gostovanjem u Novigradu Istarskom na tradicionalnom Susretu hrvatskih pjevačkih zborova. Sezona gostujućih nastupa se nastavila i u  Splitu, a glavno ovogodišnje  gostovanje bilo je ono u Dublinu. U organizaciji Veleposlanstva RH u Irskoj, zbor je u  Dublinu, u crkvi Whitefriar  Church izveo cjelovečernji  koncert, a za tu prigodu pripremili su niz skladbi iz različitih krajeva Lijepe naše.
Nastupi su se održavali i u  Zadru pa smo tako “Zoranić”,  među ostalim, imali priliku  slušati u nekoliko prilika: u  prosincu na Narodnom trgu u  sklopu humanitarne akcije  Vukovaru na dar, te na tri  cjelovečernja Božićna koncerta u Diklu, Gradskoj loži i  Sukošanu.
Nakon uspješno odrađene  sezone slijedi ljetna pauza da  bi članovi zbora u rujnu krenuli s radom za još jednu sezonu. A od iduće godine imaju  i neke novosti.
– Za iduću sezonu, treba  reći, imamo u planu početi rad  već početkom rujna i sa svakom probom bit će otvorena  audicija tako da možemo i  pozvati sve zainteresirane potencijalne članove dobroga  glasa da dođu na audiciju i  okušaju se u zboru, pozvao je  predsjednik HPGD “Zoranić”  Josip Ražov.
U utorak su se u Zadru Zoranićevci predstavili djelima  domaćih i stranih autora, djelima iz klasike, ali i poznatijim  skladbama. Obradili su skladbe Nikole Jerolimova, Franje  Dugana st., Knuta Nystedta,  Gioachina Rossinija, Crnačke  duhovne, Victora Yunga, Josipa Kaplana, Krešimira Magdića, Sanje Drakulić, Slavka  Zlatića te Jakova Gotovca.
Ulaz na koncert bio je slobodan.