Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sporazum za preskakanje birokratskih prepreka

15.06.2011. 22:00
Sporazum za preskakanje birokratskih prepreka


Cilj ovog centra je da se jača investicijsko i poslovno okruženje, da investitori ne moraju lutati od vrata do vrata u potrazi za informacijama nego da dobiju kompletnu uslugu i servis na jednom mjestu. U ovom slučaju to je ZADRA, kazala je Sanja Peričić


Jučer je u Maloj  vijećnici Doma Županije potpisan sporazum između organizacija uključenih u “One –  Stop Service Centre” u Zadarskoj županiji. Riječ je o  proaktivnoj usluzi koju koordinira i predvodi Razvojna  agencija Zadarske županije, a  čiji je cilj pomoći ulagačima da  pokrenu i razviju svoje poslovanje uz što manje birokratskih prepreka, problema i  kašnjenja, pri čemu je potrebna učinkovita suradnja između različitih organizacija.
Osnivanje “One – Stop Service Centra” predviđeno je u  sklopu projekta Razvoj investicijskog okruženja financiranog iz pretpristupnih fondova  EU (IPA IIIC).
Sporazum su potpisale Razvojna agencija Zadarske  županije d.o.o., kao tijelo odgovorna za koordinaciju posjeta investitora na lokalnoj i  županijskoj razini, Zadarska  županija, Grad Zadar, Grad  Biograd na Moru, Grad Benkovac, Grad Obrovac, Grad  Pag, Grad Nin, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, Hrvatska  gospodarska komora – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske  županije, Turistička zajednica  Zadarske županije i Zavod za  prostorno uređenje Zadarske  županije.
– Ovaj program je osmišljen  da mi dobijemo znanja koja će  nam biti potrebna kako bi  investicije u našu županiju  došle lakše, kako bismo privukli investicije koje su nam  doista nužne u smislu daljnjeg  razvoja i zapošljavanja. U  ovom centru će se pružati informacije svima koji žele ulagati, kao i postinvesticijska  pomoć. Skupljat će se također  i povratne informacije kako bi  svi skupa vidjeli koje su slabe  točke i popravili stanje, rekao  je zadarski župan Stipe Zrilić.
– ‘One – Stop Service Centre’ bit će smješten u Razvojnoj agenciji Zadarske  županije. Riječ je o virtualnom centru i pružanju proaktivne pomoći prema investitorima koji dođu u Zadarsku  županiju. Potpisivanjem ovog  sporazuma između ZADRA-e i institucija koje investitori moraju kontaktirati  prilikom dolaska u Zadarsku  županiju stvaraju se preduvjeti za njegovo osnivanje, rekla je direktorica ZADRA-e  Sanja Peričić.
Peričić dodaje da će o  umreženosti svih organizacija  koje su bitne karike u procesu  realizacije dovođenja investicija i njihovoj efikasnosti ovisiti broj investicija koje će doći  na prostor Zadarske županije.
– Cilj ovog centra i svih nas  je da se jača investicijsko i  poslovno okruženje, da investitori ne moraju lutati od vrata  do vrata u potrazi za informacijama nego da dobiju  kompletnu uslugu i servis na  jednom mjestu. U ovom  slučaju to je ZADRA koje će  u suradnji sa svim organizacijama u lancu odraditi taj  posao za investitora, kaže Sanja Peričić.