Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ušetajte i postanite dio izložbe

15.06.2011. 22:00
Ušetajte i postanite dio izložbe


Kneževa palača  polako, ali sigurno pronalazi  svoje mjesto u gradu kao novi  i atraktivni izložbeni prostor.  Sinoć je, uz predstavljanje  projekta Baštinskog muzeja,  u Palači postavljena i otvorena izložba “Arhitektura sa  stola i zida” Ive Letilović, a  predstavljeni su zajednički  projekti s arhitektom Igorom  Pedišićem i realizacije s arhitekticom Moranom Vlahović.
– Obično arhitektonske  izložbe predstavljaju ili fotografijski zapis ili linijski zapis nekog projekta, no ovo je  jedinstvena prilika da se  nečiji rad vidi u mjerilu jedan  naprama jedan kroz ove  izložbene dvorane, istaknula  je autorica Letilović, koja je u  suradnji s Igorom Pedišićem  osmislila izložbeni prostor  Kneževe palače.
Izložba je podijeljena u tri  cjeline. Prvu cjelinu čine radovi koji su realizirani, a nastali su u suradnji s arhitekticom Moranom Vlahović i te  radove predstavljaju radovi  na zidu. Drugu cjelinu predstavljaju radovi koje Iva Letilović radi s arhitektom Igorom Pedišićem i koji su još  uvijek u procesu projektiranja. Oni sačinjavaju dio  izložbe na stolu. Izložbeni  prostor sačinjava treći izložak  s obzirom da je krletke koje  sačinjavaju novi izložbeni  prostor osmislila autorica u  suradnji s Pedišićem.
Prolaznici koji svrate u  Kneževu palaču imaju priliku  vidjeti brojne nacrte arhitektonskih djela, ali i fotografije  realiziranih arhitektonskih  projekata prikladno smještenih na stolovima i zidovima  izložbenog prostora. Ujedno  ovo je jedinstvena prilika da  se posjetitelji doslovno ušetaju u izložak i postanu dio  izložbe.
Izložba je organizirana u  suradnji s Galerijom umjetnina Narodnog muzeja Zadar, a može se pogledati u  izložbenom prostoru  Kneževe palače od 16. do 28.  lipnja 2011. svaki dan  (uključujući i blagdane) od 10  sati do 22 sata.