Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

I Zadrani sudjelovali u navijačkoj pobjedi u Poznanju (FOTOGALERIJA)

15.06.2012. 22:00
I Zadrani sudjelovali u navijačkoj pobjedi u Poznanju (FOTOGALERIJA)


Dok su Slaven Bilić i Cesare Prandelli odigrali bez pobjednika, navijači Hrvatske sasvim su uvjerljivo pobijedili navijače Italije. Poznanj je u četvrtak po drugi put u samo nekoliko dana doživio kockastu invaziju, stiglo je oko 20.000 hrvatskih navijača, među njima i brojni navijači iz Zadra i njegovog okruženja.
Po cijelom gradu na svakom kutu moglo se vidjeti samo Hrvate iz domovine i dijaspore, najviše ih je bilo iz Njemačke i Austrije. Talijanskih navijača je bilo samo u tragovima. Usprkos dosadnoj kiši i temperaturi oko 12-ak stupnjeva Celzijusa uoči utakmice tisuće Hrvata osvojilo je Poznanj i krenula je pjesma koja je na Old Market Squreom trajala i trajala.
Crveno-bijeli kockasti šušur u “okupiranom” Poznanju, na glavnom trgu, kafićima i štaketima se pilo i pjevalo, usprkos činjenici da dio hrvatskih navijača očito nije pratio vremensku prognozu pa su doputovali u ljetnoj garderobi.
Uz goleme količine piva gromoglasnim spletom navijačkih “budnica” se nadaju rastjerati oblake. “Bježite, ljudi, bježite iz grada jer ovdje igra Hrvatska…” i “Malo vas je, malo vas je…”, a potom uz pratnju tamburaša “Oj, Zagoro, lijepa li si”, “Marjane, Marjane”, “Oj, hrvatska mati”, “Moja domovina”, “U boj, u boj”, “Mi Hrvati” i ostale pjesme iz navijačkog repertoara.
Poznanj je pretvoren u kockastu oazu pjesme i smijeha. Dva sata prije utakmice atmosfera na glavnom trgu dosegla je vrhunac. Hrvatski navijači zapalili su desetak baklji i podigli na noge gotovo sve ljude na okolnim terasama.
Na glavnom trgu se ulaznica od 120 eura “na crno” nudila za 200-300 eura. Međutim, pola sata pred početak utakmice ispred stadiona Municipal od Poljaka se mogu kupiti karte za samo 15 ili 20 eura.
Urnebesnu avijačku atmosferu tek je na trenutak primirio zboditak Pirla, rastužile bengalke na terenu, a onda navijački delirij, prava pravcata ludnica: Mandžo, Mandžo, Hrvatska, Hrvatska…