Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

I neispravne akumulatore bacaju u more

15.06.2017. 22:00
I neispravne akumulatore bacaju u more


Iako ne možemo govoriti o točnim brojkama izraženim u kilogramima ili možda čak i tonama, možemo reći da su do vrha napunjena dva velika kontejnera za glomazni otpad zadarske Čistoće. I ovoga je puta tu bilo svega – od kolica za šoping po trgovačkim centrima, sjedalica i stolova iz kafića i restorana, automobilskih registracija – varaždinskih i beogradskih, bilo je jako puno i akumulatora. Što se toga tiče, ronioci su ih najviše izuvukli uz brodice na vezu u uvali Jazine, što znači da ima jako puno nesavjesnih vlasnika koji neispravne akumulatore jednostavno bace “preko bande” u more – rekao je jučer Kristijan Kotlar iz zadarske Županijske lučke uprave.
Podsjećamo, prošle je subote održana još jedna ekološka akcija pod nazivom – “Daj ruku za čiste Jazine” u organizaciji Županijske lučke uprave i u suradnji s Ronilačkim klubom Sveti Roko iz Bibinja.
Osim organizatora, u akciji su još sudjelovali i pomagali vatrogasci zadarske Javne vatrogasne postrojbe, Zadarska županija, Čistoća d.o.o., Zajednica tehničke kulture Zadarske županije, a kolege iz HRT-a Radio Zadra dale su poseban doprinos cijeloj ovoj priči jer oni već više od godine dana surađuju s Ronilačkim klubom Sveti Roko iz Bibinja te serijalom svojih radijskih emisija promoviraju ronjenje, čišćenje podmorja i razne druge ekološke akcije kako bi što više senzibilizirali javnost.
Za razliku od prošle godine kada je izvučena tona i 260 kilograma raznog otpada, uključujući jednu “peglicu” i rapadnuti brod, ove godine toga nije bilo, ali je opet izvučena nažalost, “zavidna” količina raznog otpada u samom srcu Zadra, našoj – uvali Jazine.