Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

“Pripremamo se za odlazak na Veneru”

15.06.2017. 22:00
“Pripremamo se za odlazak na Veneru”


Velika završnica prvog urbanog zadarskog festivala KvartArt bit će sutra, 17. lipnja! Zato ne morate misliti kamo van – ulaz na sva događanja je slobodan, a vrhunac će biti završni koncert kojega će na Glazbodromu u 22 sata održati zadarski bend Sexymotherfuckers. Povodom nastupa koji je pred njima razgovarali smo s Ivom Petrićem iz banda.
Za početak bih vas molila da se kratko predstavite.
Sexymotherfuckers je zadarski bend zanimljivog glazbenog izričaja. Četverac koji ga sačinjava naziva ga „hop – cup”, a naziv s engleskog jezika prevode ‘dalmatinski galeb’. 
Bend na sceni postoji osam godina. Članovi grupe su Ivo Petrić (vokal, kazoo, zvono, megafon), Marin Mrva (vokal, gitara, kazoo), Marino Antišin (bass gitara) i Marko Nakić Njake (bubanj, back vokal).
Gdje ste sve do sada svirali?
Diljem regije, tj. bivše Jugoslavije, poglavito po našem priobalju i otocima, sa svim i svakim:)
Kako biste žanrovski odredili glazbu koju svirate (ako je to uopće moguće)?
Odredila ju je sama publika, jer tko god se našao, fizički ili psihički, u blizini SMF osjeća ugodu i veselje. Tako je i nastao pojam Hop Cup, u dušama naših fanova, kao i onih koji nas mrze.
Kako nastaju vaše pjesme?
Sve pjesme su proizašle iz svakodnevnih situacija u životu ljudi našega kraja. Kad netko nešto čuje, ili nam padne nam napamet, sjednemo, promislimo i napišemo pjesmu.
Kako izgledaju probe?
Probe izgledaju kao karneval u Brazilu, samba, golotinja, ples, vrućina, gemišt….
Koliko su vam važni videospotovi te što mislite o kanalu YouTube kao sredstvu promocije?
Spotovi su jako važni, YouTube se pretvorio u moćan alat za promociju.
Na čemu trenutačno radite te kakvi su vam planovi za budućnost?
Trenutačno radimo na dovršetku pjesama za album i pripremamo se za odlazak na Veneru. Raketa je spremna, samo još Njake treba liječnički rišiti pa idemo.
Kako ocjenjujete prilike na zadarskoj rock / alternativnoj sceni? Imaju li zadarski glazbenici adekvatne prostore za nastup? Ima li dovoljno publike u Zadru za tip glazbe kakav svirate?
Prilike u Zadru su slabe i nikakve jer nitko nema volje uhvatiti se ičeg takvog. Od kada je Šigureca prestala s aktivnostima, nestalo je svega na ZD sceni. Na alternativnoj sceni ima dosta publike, ali jednostavno nema mjesta na kojem bi mladi bendovi imali priliku vježbati, a kamoli pokazati što znaju.
Sviđa li vam se koncept KvartArt festivala te držite li da bi u Zadru trebalo biti organizirano više sličnih događanja?
Koncept je vrhunski i ovakvih događanja bi trebalo biti više, po svim gradskim kvartovima. Zadar treba malo živnuti. Ipak je Zadar malo više od samog poluotoka, cili grad treba biti vesel cilu godinu.