Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nakon zabave skočio u more i slomio vrat

Autor: Suzana Bandić

15.07.2009. 22:00


Čeh se sa svojim prijateljima zabavljao u vrtu hotelskog poduzeća Borik te je odlučio osvježiti se u moru. Skočio je s mola visokog 1,1 metar i slomio vrat
U četvrtak desetak minuta nakon ponoći smrtno je stradao 39-godišnji Čeh u moru na plaži Borik, izvijestila je Policijska uprava zadarska.
Nesretni se muškarac sa svojim prijateljima zabavljao u vrtu hotelskog poduzeća Borik. Poslije zabave odlučio se osvježiti u moru pa je skočio na glavu s drvenog mola visokog oko 1,1 metar i udario u morsko dno.
Nakon skoka trojica njegovih prijatelja koji su se kobne večeri nalazili s njim u društvu, primijetili su kako beživotno tijelo pluta te su mu priskočili u pomoć, izvukli ga iz mora i pozvali Hitnu medicinsku službu. No dežurni liječnik Hitne medicinske pomoći mogao je tek konstatirati smrt.
Na Odjelu Patologije Opće bolnice Zadar po nalogu mrtvozornika obavljena je obdukcija kojom je utvrđeno kako je uzrok smrti češkog državljanina lom vratne kralježnice.
Kako neslužbeno saznajemo, nesretni je Čeh u Zadar došao s nevjenčanom suprugom i njezinim malodobnim djetetom prije četiri dana, a smjestili su se u hotelu Donat na Boriku, ispred kojeg je u moru i nastradao.
Tijekom prošle noći ozlijedio se i jedan strani državljanin na plaži u Bibinjama nedaleko od Zadra. Riječ je o 22-godišnjem Britancu koji se sa svojim prijateljima zabavljao na mjesnoj plaži te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao sa stuba na betonsku površinu s visine oko 2,4 metara. Mladić je uslijed pada ozlijedio glavu. U Općoj bolnici Zadar pružena mu je liječnička pomoć, a policija još uvijek istražuje okolnosti njegova ozljeđivanja.
Samo dan ranije u Biogradu na Moru ozlijedio se također češki državljanin. On se, kako saznajemo, tijekom popodnevnih sati sa svojom obitelji i prijateljima zabavljao na gradskoj plaži. Zabava je izmaknula kontroli kada se Čeh popeo na trambulin i počeo skakati te se u jednom trenutku pokliznuo i pao na glavu.
U Općoj bolnici Zadar pružena mu je liječnička pomoć, a ozljede su mu okarakterizirane kao lakše. Naime, slomio je nos. Navodno je ovim nesrećama kumovao alkohol.


Pala s bicikla i završila u komi


VIR – Starija Mađarica je u četvrtak oko 9.30 sati pala s bicikla na predjelu Lozica na otoku Viru. Pri nespretnom i nesretnom padu udarila je glavom u asfalt. Ubrzo je na mjesto nesreće došla Hitna pomoć i odvezla je u Opću bolnicu Zadar. Mađarica je zbog teških ozljeda glave pala u komu. Kod sebe nije imala nikakve dokumente pa je policija pokušavala utvrditi njezin identitet, budući se nije javljao nitko od rodbine i prijatelja.
– Obzirom da identitet ženske osobe još uvijek nije utvrđen kao ni okolnosti pod kojim se nesreća dogodila, molimo sve osobe koje nešto znaju o samom događaju, ili o kojoj se osobi radi, ili gdje boravi u mjestu Vir da se jave pozivom na telefon 92, pozivaju iz PU zadarske.
Marija KNEŽEVIĆ