Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jednomjesečni pritvor trojici napadača na policajce

Autor: Suzana Bandić

15.07.2010. 22:00
Jednomjesečni pritvor trojici napadača na policajce

Foto: Tomislav JERAK



Zbog mogućnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, trojici napadača na policajce dežurni je istražni sudac Županijskog suda u Zadru Ante Anić odredio pritvor u trajanju do mjesec dana, dok je četvrtog nakon saslušanja pustio na slobodu
U pritvoru zadarskog Istražnog centra mjesec dana vrijeme će kratiti Luka Kalmeta (33), Jakov Kalmeta (27) i Dino Kereta (18), dok će Toni Franov (27) kraj istrage i podizanje optužnice čekati na slobodi.
Takvu je odluku donio dežurni istražni sudac Županijskog centra u Zadru Ante Anić, nakon saslušanja četvorice mladića iz Arbanasa, koje se sumnjiči zbog verbalnog i fizičkog napada na dvojicu policajaca u utorak oko 17.15 sati.
Po okončanju kriminalističkog ispitivanja zadarska je policija svu četvoricu kazneno prijavila zbog nasilničkog ponašanja, dok su dvojica zaradila još jednu prijavu. Riječ je o Luki Kalmeti, sinu pjevača Vilija Kalmete, bivšem europskom prvaku u full contactu i članu splitskog boksačkog kluba “Pitbull”, kojeg su policajci kaznili i zbog prijetnji njihovim kolegama te jedva punoljetnom Dinu Kereti koji je prijavljen i zbog zloporabe opojnih droga koje su mu u pretrazi doma temeljenoj na nalogu istražnog suca pronašli u domu, a riječ je o pet vrećica s oko 59 grama opojne droge marihuane, 17 grama speeda, 9,5 grama hašiša i dvije precizne vage.
Policijske djelatnike u civilu, kojima su utvrđene lakše tjelesne ozljede, osumnjičenici su verbalno i fizički napali na šetnici podno Osnovne škole Kruna Krstića u Arbanasima, dok su se na biciklima vozili prema plaži. U trenutku dok su ih mimoilazili kod napuštenog i derutnog ugostiteljskog objekta, odmah uz šetnicu, gdje su u tom trenutku sjedili četvorica kazneno prijavljenih i njihova dva prijatelja, započelo je ničim izazvano vrijeđanje i dobacivanje mladićima, a kad su im oni priopćili da su policajci te im pokazali značke, četvorka je nasrnula na njih. Brojčano nadmoćni nadjačali su policajce i dali se u bijeg, no ubrzo su ih pronašli i uhitili djelatnici Interventne policije koji su kolegama priskočili u pomoć.